07 / 05 / 2024

Arkitera'nın genç mimar ödülü yarışması başladı!

Arkitera'nın genç mimar ödülü yarışması başladı!

Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından bu sene beşincisi düzenlenen ‘Arkitera Genç Mimar Ödülü’ Türkiye'de bu alanda verilen ilk ödül olma özelliğini taşırken bu yolla genç mimarların projele



Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından bu sene beşincisi düzenlenen ‘Arkitera Genç Mimar Ödülü’ Türkiye'de bu alanda verilen ilk ödül olma özelliğini taşırken bu yolla genç mimarların projelerini ve isimlerini duyurmaları planlanıyor.
Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından 24 Ocak 2011’de ilan edilerek başvurusu başlayan “Genç Mimar Ödülü” ile Türkiye’deki genç mimarlara ve nitelikli yapıtlara ulaşmayı hedefliyor.  40 yaşın altındaki mimarlara verilen ‘Genç Mimar Ödülü’nün son başvuru tarihi 5 Eylül 2011. Arkitera Genç Mimar Ödülü, aday mimarların inşa edilmiş binasından yola çıkılarak tasarım alanında yaptıkları her türlü üretim göz önüne alınarak veriliyor.
Arkitera Genç Mimar Ödülü 2010 ödül töreni 30 Eylül 2010 tarihinde BUILdIST Yapı Malzemeleri Fuarı kapsamında yapılmış ve Teğet Mimarlık'ın ortaklarından Ertuğ Uçar Dördüncü Genç Mimar Ödülü'nün sahibi olmuştu. Jüri Özel Ödülü'nü alan isimler ise Defne Önen Mimarlık'tan A. Defne Önen ve Maer&Partners'tan Erguvan Ünal olmuştu.
Genç Mimar Ödülü Seçici Kurulu ise Gökhan Avcıoğlu, Celal Abdi Güzer, Hasan Özbay, H. Ertuğ Uçar ve Hüseyin Yanar gibi ödüllü mimarlardan oluşuyor.


Geri Dön