03 / 05 / 2024

Armada Çelik Yapı yeni projelerle yüzde 60 büyüdü!

Armada Çelik Yapı yeni projelerle yüzde 60 büyüdü!

AKN Grup bünyesinde çalışmalarını sürdüren Armada Çelik Yapı Genel Müdürü Okan Akan, geçen yıl, gerçekleştirdikleri projelerle orantılı olarak yüzde 60 büyüme ile sektörde kayda değer bir başarı elde ettiklerini söyledi.



AKN Grup bünyesinde çalışmalarını sürdüren Armada Çelik Yapı, betonarme ve çelik konstrüksiyon alanlarında faaliyet gösteriyor. Geçen yıl, gerçekleştirdikleri projelerle orantılı olarak yüzde 60 büyüme ile sektörde kayda değer bir başarı elde ettiklerine belirten Armada Çelik Yapı Genel Müdürü Okan Akan, "Bu yılın ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine oranla ciromuzda yüzde 10 artış oldu. Ayrıca, ABD'de bir örneği olan ve  Ankara  Altmoran'da üretim ve montajını gerçekleştirdiğimiz Sky walk Projesi ile mühendislik hizmeti ve kalifiyeli işçilik alanında kendimizi geliştirme olanağı elde ettik" dedi. 


Bina güçlendirmeleri ve endüstriyel tesis inşaatlarının yanı sıra köprü ve üst geçit uygulamaları ve yangın merpenleri projelerinde yer aldıklarını söyleyen Okan Akan, "Bunun yanında bina ara kat ve çatı uygulamaları, dış cephe kaplamaları, iç mekan merpenleri, tavan, duvar ve zemin metal dekorasyon uygulamaları ile depo ve hangar uygulamaları alanında müşterilerimize yurt içi ve dışında tasarım, kurulum, montaj ve servis süreçlerini bir arada sunan anahtar teslimi çözümler geliştiriyoruz" diye konuştu. 


Mercedes Benz Türkiye, BP, Shell, Odeabank, Sinpaş Holding, Doğuş Holding, DİA Holding, D Yapım, Ford ve Fiat'ın da arasında bulunduğu çok uluslu şirketlerin de çözüm ortağı oldukları bilgisini veren Okan Akan, "Armada Çelik Yapı, taahhüt alanında uygulayıcı olduğu gibi üretici konumuyla da hizmet veriyor. Firma, bu alanlar için gereken sertifika ile kalifikasyon belgelerine sahip" ifadesinde bulundu. Tonajlı işlerin yanı sıra, butik projelerde de tercih edildiklerini belirten Akan, yerinde ve şantiyeye özel çözüm geliştirerek, gerektiğinde eski usul metali tavlayarak şekil verdiklerini kaydetti. 


Öte yandan, Türkiye'de yapılan endüstri yapılarının yaklaşık yüzde 25 ila 30'luk kısmının çelikten inşa edildiğine işaret eden Okan Akan, yapısal çelik sektörünün gelişimi doğrultusunda kullanım oranlarının da artacağı öngörüsünde bulundu. Akan, "Ağırlıklı orta ve yüksek katlı binalar ile endüstriyel yapılarda çelik kullanüıyor. Çeliğin esnek ve taşıma kapasitesinin yüksek oluşu, geniş açıklıkların geçilerek bina kullanım alanının artırılabilmesi, kısa sürede inşa edilebilmesi, prefabrik ve modüler sistemlere uygunluğu gibi hususlar günümüzde yapısal çeliğin kabul edilen avantajlarından bazıları" şeklinde konuştu. 

Kentlerin planlanmasında çelik yapılarının önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Okan Akan, şunları kaydetti: "Çeliğin sunduğu avantajlardan geniş biçimde yararlanüıyor. Çelik yapılar göz önüne alındığında, deprem bölgelerinde ya da çürük zeminlerde çelik kullanımının avantajlı olduğu görülüyor. Bu bölgelerde güvenli betonarme yapılar da inşa edilebilir. Ancak, çoğu kez bu yapı ekonomik olmaz ve deprem sırasında ya da sonrasında acil kullanımı gerektiğinde kontrolü ve güçlendirilmesi zaman alır." 


Dünya


Geri Dön