29 / 04 / 2024

ARN Holding'ten Arnavutköy'e yeni otel

ARN Holding'ten Arnavutköy'e yeni otel

İstanbul Perakendeciler Derneği Başkanı Turan Özbahçeci, yerel marketçi olmaktan çıkıp kurduğu ARN Holding ile Trakya'da oluşturduğu altyapıyı Balkan ülkelerine taşıyacak



Turan Özbahçeci'yi Türkiye Perakendeciler Federasyonu'ndan tanırız. Federasyonda başkan yardımcılığının yanı sıra İstanbul Perakendeciler Derneği Başkanlığı'nı da yürüten Özbahçeci'nin ismi İstanbul Ticaret Odası'nın 'Ticaret Sicili' kayıtlarında da karşıma çıktı. ARN Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı olarak ismi geçen Özbahçeçi'ye yeni kurduğu holdingi sorduk.

5 YILDA İLK ÜÇE GİRERİZ
Özbahçeci, Trakya'da Ardaş isimli 27 market ve Arma isimli 9 indirim marketin yanına, inşaat, kağıt mendil ve traktör üretimini de ekleyince holding kurmaya karar vermiş. İşe ilk başladıkları Arnavutköy'ün ilk iki harfini kurdukları tüm şirketlerin baş harfi yaptıklarını belirten Özbahçeci, özellikle traktör üretiminde iddialı. Üç yıl içinde ilk beşte ilk beş yıl içinde de ilk üçte olmayı hedeflediklerini belirtiyor. Bu iş için 6 milyon dolar yatırım yaptıklarını söyleyen Özbahçeci, 3 bin adet üretim kapasiteli tesiste üretilen traktörlerin Bulgaristan'a da ihracat edileceğini belirtiyor.

BELDE OTELİ YAPACAK
Bulgaristan'a ihracat dışında, metrekaresi bin euro olan 155 konutluk inşaat projesini tamamladıklarını ve satışa başladıklarını belirten Özbahçeci, 5.5 dönüm arazi üzerine yaptıkları projeye 7 milyon euro yatırdıklarını ve bu işi de büyüteceklerini söyledi. İnşaat işleri dışında turizme de girdiklerini Trakya'da Arista isimli iki tane 2 yıldızlı şehir otelciliğini de yaygınlaştırmak istediklerini ifade eden Özbahçeci, "Özellikle küçük beldelerde otel inşa edip bu konsepti geliştireceğiz. Arnavutköy'de de yeni bir otel inşa edeceğiz" diyor.

LCD EKRANLI, KAMERALI TRAKTÖR
BU yıl seri üretime geçip 88 traktör üretip sattıklarını dile getiren Özbahçeci, 12 olan bayi sayılarını da 20'ye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Yıl sonuna kadar Superline markasıyla 200 traktör üretmeyi planladıklarını ifade eden Özbahçeci, "Traktörde buzdolabı, LCD ekran, arka görüş kamerası, kilo ayarlı koltuğu olan lüks bir traktörden bahsediyoruz" diye konuştu.

BALKANLAR'A KâĞIT MENDİL ÜRETİMİ YAPACAK
BULGARİSTAN'DA yapılacak yatırımlardan biri de kâğıt mendil üretimi. Bahçeci'ye 'nereden çıktı bu üretim' diye sordum. Bölgede mevcut olan Woods markasını tescil ettirdiklerini ve 2 yıldır kağıt mendil üretimi yaptıklarını belirten Özbahçeci, "Tüm Balkanlar'a hizmet edeceğiz. O alanda bir açık gördük ve değerlendirmek istedik" dedi. Otelciliğe de işletilemeyen otelleri işleterek girdiklerini belirten Özbahçeci, "Atıl olan kuruluşları alıp işler hale getiriyoruz" dedi.
Pınar Çelik/Sabah


Geri Dön