28 / 04 / 2024

Arnavutköy Belediyesi'nden Rize Ardeşen'e kafeterya!

Arnavutköy Belediyesi'nden Rize Ardeşen'e kafeterya!

İstanbul'un ilçelerinden Arnavutköy Belediyesi, Rize Ardeşen sahiline 390 bin TL'ye kafeterya yapacak. Arnavutköy Belediyesi'nin kafeterya için Ardeşen'e kaynak aktarması tepki çekti.



Belediyeler arasındaki 'Kardeş Şehir' anlaşmaları 'Kafeterya Kardelişliği'ne dönüştü. Kardeş şehir anlaşmalarıyla şimdiye kaçlar atıl duruma çıkan çeşitli iş makineleri, ambülans, cenaze aracı, otobüs ile proje ve deneyim transferi yapılıyordu. Doğal felaketlere maruz kalan bölge belediyelerine de acil ihtiyaçları ölçüsünde, sağlık ocağı, okul, cami gibi inşaat işlerinin de 'Kardeş Şehir' anlaşmaları çerçevesinde yapılması olağan karşılanıyordu. Ancak bir belediyenin bir başka belediye için kafeterya yapması işin amacından sapıp kaynak aktarma boyutuna ulaştı. 


İhale 390 bin TL ederinde 


İstanbul Arnavutköy Belediyesi ile Rize Ardeşen Belediyeleri arasında, Ardeşen Belediyesi'nin talebi üzerine geçen aralık ayında 'Kardeş Şehir' anlaşması imzalandı. Anlaşmadan 3 ay sonra Arnavutköy Belediyesi, 'Ardeşen Belediyesi Sahil Parkı Kafeterya Yapım İşi' ihalesine onay verdi. İhale nisan ayında yapıldı ve ihale sonucu 25 Mayıs 2016 tarihinde açıklandı. Bu sonuca göre ihaleye tek bir teklif verildi. Tek teklifin sahibi olan, Ardeşen Belediyesi'nin şirketi Arbelsan İnşaat Elektrik Üretim A.Ş. ihaleyi 390 bin TL'ye üstlendi. İhale şartnamesine göre 390 bin TL'ye yapılacak olan kafeteryanın 15 Ağustos 2016 tarihine kadar tamamlanması gerekiyor. 


Merkezi yönetimin, ilçesine götüreceği hizmetler için Arnavutköy Belediyesi'ne gönderdiği vergi gelirleri payının bir kısmı böylelikle, Rize Ardeşen ilçesine transfer edilmiş olacak. 



Mehmet DEMİRKAYA/Yurt Gazetesi 


Geri Dön