12 / 05 / 2024

Rize Ardeşen kafeterya

Rize Ardeşen kafeterya

İstanbul'un ilçelerinden Arnavutköy Belediyesi, Rize Ardeşen sahiline 390 bin TL'ye kafeterya yapacak. Arnavutköy Belediyesi'nin kafeterya için Ardeşen'e kaynak aktarması tepki çekti.

O ilde 500 bin TL'den başlayan fiyatlarla iş yeri ve arsa satılıyor! İhale günü açıklandı! 

Rize Ardeşen Belediye Başkanlığı, Rize ili, Ardeşen ilçesi, Cumhuriyet ve Merkez mahallelerinde yer alan 1 adet arsa ile 9 adet dükkanı satıyor. İşte ayrıntılar...

Fındık fiyatları il il açıklandı! İşte Rize, Artvin, Trabzon, Giresun il il 5 Şubat 2023 fiyat listesi..

Çiftçiler serbes piyasada yükselişe geçen fındık fiyatlarını sorguluyor. Fındık fiyatları il il açıklandı! İşte Rize, Artvin, Trabzon, Giresun il il 5 Şubat 2023 fiyat listesi.. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı o ilde 2 adet gayrimenkul satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 10. Bölge Müdürlüğü, Rize Ardeşen'de yer alan 2 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. Söz konusu ihale 15 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Gübre ve yaş çay alım fiyatları üreticiyi isyan ettirdi! Üreticiler en az 10 lira olsun istiyor

Rize’de çay üreticileri, gübre zammını ve çay alım politikalarını protesto etti. Çay üreticileri yaş çay alım fiyatının desteklemelerle birlikte kilogramının en az 10 TL olmasını bekliyor.

Çiftçilerin beklediği alım fiyatı TBMM'de açıklandı: Geçen senenin en az 3 katı 12 lira olmalı

Türkiye'de 1 milyon aile çay tarımından geçiniyor. Artvin, Rize, Trabzon’da 200 bin 781 hektar alanda çay üretimi yapılıyor. Çiftçiler bu sene yaş çay fiyatının en az 9 lira olmasını bekliyor. Geçen yıl fiyat destekleme ödemesiyle birlikte 4 lira olmuştu.

Rize'de 6 yayla evinin yıkıldığı iddia edildi!

Rize'nin Ardeşen ilçesinde 6 yayla evinin yıkıldığı iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı.

Sigorta sektörü Giresun ve Rize’deki sel felaketinin yaralarını sarıyor!

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli yaptığı açıklamada, "Giresun ve Rize’de yaşanan sel felaketlerinin ardından da sigortalıların hasarlarının en kısa sürede tespiti ve hasar ödemelerinin yapılması için çalışmalarımıza başladık" dedi.

Rize-Artvin Havalimanı'na ikmal ihalesi yapıldı mı?

Rize-Artvin Havalimanı'nın ihalesi üç yıl önce yapıldı. 1 milyar 78 milyon liraya ihale edilen havalimanının, ikmal ihalesi geçen Kasım ayında gerçekleştirilmiş...

Rize'de bir ev kısmen yıkıldı!

Rize'nin Ardeşen ilçesinde, toprak kayması sebebiyle bir ev kısmen çöktü.

Fırtına Vadisi'nde kaçak yapıların yıkımı sürüyor!

Rize Ardeşen ve Çamlıhemşin ilçelerinde, Fırtına Vadisi'nde yapılan kaçak yapıların yıkımı sürüyor...

Rize Artvin Havalimanı 2020'de tamamlanacak! 

Deniz üzerine dolgu yöntemiyle inşa edilen Türkiye'nin ikinci havalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanı'nın en önemli kısmı niteliğindeki taş dolgu mendireğin yüzde 56'sı tamamlandı. Proje 2020'de tamamlanabilir. 

Rize-Artvin Havalimanı'nda çalışmalar tam gaz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Deniz üzerine dolgu yöntemiyle inşa edilen Türkiye'nin ikinci havalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanı'nda en önemli kısım niteliğindeki taş dolgu mendireğin yüzde 56'sı tamamlandı" dedi...

Rize Fırtına Vadisi'nde kaçak yapılar yıkılıyor!

Rize'nin Ardeşen ve Çamlıhemşin ilçelerinde, İl Özel İdaresince, Fırtına Vadisi'nde bulunan kaçak yapılar hakkında yıkım kararı alındı. Alınan  kararın ardından yıkımların gerçekleştirilmesi için çalışma başlatıldı.

Rize Ardeşen kafeterya Haberi

Rize Ardeşen kafeterya

Belediyeler arasındaki 'Kardeş Şehir' anlaşmaları 'Kafeterya Kardelişliği'ne dönüştü. Kardeş şehir anlaşmalarıyla şimdiye kaçlar atıl duruma çıkan çeşitli iş makineleri, ambülans, cenaze aracı, otobüs ile proje ve deneyim transferi yapılıyordu. Doğal felaketlere maruz kalan bölge belediyelerine de acil ihtiyaçları ölçüsünde, sağlık ocağı, okul, cami gibi inşaat işlerinin de 'Kardeş Şehir' anlaşmaları çerçevesinde yapılması olağan karşılanıyordu. Ancak bir belediyenin bir başka belediye için kafeterya yapması işin amacından sapıp kaynak aktarma boyutuna ulaştı. 


İhale 390 bin TL ederinde 


İstanbul Arnavutköy Belediyesi ile Rize Ardeşen Belediyeleri arasında, Ardeşen Belediyesi'nin talebi üzerine geçen aralık ayında 'Kardeş Şehir' anlaşması imzalandı. Anlaşmadan 3 ay sonra Arnavutköy Belediyesi, 'Ardeşen Belediyesi Sahil Parkı Kafeterya Yapım İşi' ihalesine onay verdi. İhale nisan ayında yapıldı ve ihale sonucu 25 Mayıs 2016 tarihinde...