05 / 05 / 2024

Arnavutluk Tiran'a Ulusal Arena Stadı inşa edilecek!

Arnavutluk Tiran'a Ulusal Arena Stadı inşa edilecek!

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da "Ulusal Arena" adıyla bir stadyum inşa edilecek. Tiran'da bir otelde düzenlenen basın toplantısında, 50 milyon avroya mal edilmesi öngörülen Ulusal Arena'nın tanıtımı yapıldı.



Tiran'da bir otelde düzenlenen basın toplantısında, 50 milyon avroya mal edilmesi öngörülen Ulusal Arena'nın tanıtımı yapıldı.


Arnavutluk Başbakanı Edi Rama toplantıda yaptığı konuşmada, Ulusal Arena'nın sporun ötesinde bir yatırım olduğunu belirterek, Arnavutluk Futbol Federasyonu ile gerçekleştirecekleri proje sayesinde en kısa zamanda Avrupa standartlarında bir stada sahip olacaklarını vurguladı.


İnşa edilecek statta Arnavutluk A Milli Futbol Takımı'nın maçlarını oynayacağını aktaran Rama, stadın ilerleyen dönemde UEFA Şampiyonlar Ligi veya UEFA Avrupa Ligi finaline de ev sahipliği yapabileceğini söyledi.


Arnavutluk Futbol Federasyonu Başkanı Armand Duka ise Ulusal Arena projesini hükümet ile federasyon arasındaki başarılı bir iş birliği olarak nitelendirdi.


Tanıtım programı kapsamında Başbakan Rama'ya üzerinde isminin yazılı olduğu 11 numaralı Arnavutluk Milli Takımı forması hediye edildi.


Ulusal Arena'nın inşasına yıl içinde başlanması bekleniyor.


AA


Geri Dön