27 / 04 / 2024

Arnold Schwarzenegger'in evi müze oldu!

Arnold Schwarzenegger'in evi müze oldu!

Eski Dünya Vücut Güzeli'yken Hollywood yıldızı olan, ardından da Kaliforniya Valisi seçilen Schwarzenegger'in 64'üncü yaşına bastığı doğum günü olan 30 temmuzda müze açıldı



Arnold Schwarzenegger'in Avusturya'da çocukluğunu geçirdiği ev, müzeye dönüştürüldü. Müze, Eski Dünya Vücut Güzeliyken Hollywood yıldızı olan, ardından da Kaliforniya Valisi seçilen Schwarzenegger'in 64'üncü yaşma bastığı doğum günü olan 30 temmuzda açıldı. Müzede, Schwarzenegger'in çocukluk yıllarında kullandığı yatağı, Terminatör filmlerinden birinde bindiği motosiklet, vücut geliştirmeye ilk başladığı dönemde kullandığı bazı halterler ve Kaliforniya Valisi olduğu yıllarda kullandığı masanın bir kopyası sergileniyor. Schwarzenegger, Graz kenti yakınlarındaki Thal köyünden 1966 yılında ayrılmıştı. Ünlü oyuncunun da onay vermesiyle açılan müzenin kapısındaki tabelaya "Arnold Schwarzenegger'in Doğduğu Ev Müzesi" diye yazıldı.

1947 doğumlu aktör, 1966 yılına dek elektriği ve suyu olmayan bu binanın birinci katında ailesiyle birlikte mütevazi bir yaşam sürmüştü. 1966'da ise burayı terk edip, Vücut Güzeli yarışmasını kazanma hayalinin peşinden gitmişti.
Taraf


Geri Dön