28 / 04 / 2024

Arsa almaya hazır olun! Metaverse projesi 8-10 yıl içerisinde hayata geçecek!

Arsa almaya hazır olun! Metaverse projesi 8-10 yıl içerisinde hayata geçecek!

Meta şirketinin Avrupa, Afrika ve Orta Doğu'dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Angie Gifford, şirketlerinin metaverse projesine 8-10 yıl içinde start verileceğini açıkladı.



Almanya'nın başkenti Berlin’de her yıl düzenlenen ve Avrupa’nın en büyük tüketici elektroniği fuarı olarak işaret edilen IFA 2023, teknolojik cihazların sergilendiği alanların yanı sıra teknolojinin önemli konularının konuşulduğu etkinliklerle dikkat çekiyor.

Teknoloji konularında çeşitli sunum ve oturumların yapıldığı fuarda, "Sanal Sınırlar: Metaversenin tüketiciler, sanatçılar ve şirketler için etkileri nelerdir?” konulu toplantıda konuşan Meta şirketinin Avrupa, Afrika ve Orta Doğu'dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Angie Gifford, metaverse projesinin gelecek planları ile ilgili olarak açıklamalar yaptı.

Duya.com’daki habere göre metaversenin tek bir teknoloji olmadığına dikkat çeken Gifford, projenin aslında internetin yeni hali olduğunu ifade etti. Metaverseyi kısaca internetin 2 boyutlu halden 3 boyutlu hale taşınması olarak niteleyen Gifford, böylece kullandığımız internetin daha kapsayıcı bir hale gelmiş olacağını söyledi.

Arsa almaya hazır olun! Metaverse projesi 8-10 yıl içerisinde hayata geçecek!

METAVERSE’Ü 8-10 YILDA GÖRECEĞİZ

Oturumda 'metaverse'ün çok abartılmış bir proje olup olmadığı ile ilgili sorulara cevap veren Gifford, "Metaverse er veya geç gelecek. 2 yıl önce metaverse ile ilgili çok şeyler konuşuldu. Şimdi o kadar gündemde değil. Uzun zamandır teknoloji sektöründe çalışan biri olarak teknolojik devrimlerin hayata geçmesinin biraz zaman aldığını söylemek isterim. Ben Microsoft'ta da görev yaptım. 90'larda Bill Gates'in güzel bir vizyonu vardı: Gates her masada bir bilgisayar olacağını söylediğinde o zamanlar herkes bunun çılgınca bir fikir olduğunu düşünüyordu. Ama şu anda burada bırakın masayı herkesin cebinde en az 1 belki 2 tane telefon birden var. Yani teknoloji zaman ister ve biz Metaverse’ü gelecek 8-10 yıl içinde görmüş olacağız."

ARSA SATILIYORDU

Meta Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg'in eski adı Facebook olan şirketinin ismini Meta olarak değiştirmesi ile metaverse, dünya gündeminde en fazla konuşulan konulardan biri olarak gündeme gelmişti. Konseptin dünyada popüler hale gelmesi ile metaverse platformlarında sanal arsalar satılmaya başlanırken, bir çok kişi de bu arsalara yatırım yapmıştı. Ancak geçen zaman içinde metaverse dünyadaki popülerliğini kaybetmişti.


 


 


Geri Dön