30 / 04 / 2024

Arsa Ofisi Genel Müdürlüğünün oluşumu!

Arsa Ofisi Genel Müdürlüğünün oluşumu!

Kamu tesisleri için arazi ve arsa sağlamak üzere kurulan Maliye Bakanlığına bağlı kamu tüzel kişiliğini haiz ve döner sermayeli "Arsa Ofisi Genel Müdürlüğü hangi müdürlüklerden oluşuyor?



Arsa Ofisi Genel Müdürlüğünün oluşumu!

Arsaların aşırı fiyat artışlarını önlemek amacıyla tanzim alış ve satış yapmak; konut, sanayi, eğitim, sağlık ve turizm yatırımları ve kamu tesisleri için arazi ve arsa sağlamak üzere; Maliye Bakanlığına bağlı kamu tüzel kişiliğini haiz ve döner sermayeli "Arsa Ofisi Genel Müdürlüğü" kurulmuştur.


Arsa Ofisi Genel Müdürlüğü ile ilgili usul ve esaslar 1164 sayılı Arsa Ofisi Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanun kapsamında yer alan hükümlere göre, Arsa Ofisi Genel Müdürlüğü; bir Genel Müdür ile üç Genel Müdür Yardımcısı, Teftiş Kurulu Başkanlığı, Hukuk Müşavirliği, sekiz adet Daire Başkanlığı ve gerekli diğer müdürlüklerden oluşuyor.


Genel Müdür, bağlı bulunulan Bakanlığın teklifi üzerine müşterek kararla, 1 inci derece kadrolu görevlerde bulunanlar Bakanlıkça, diğerleri Genel Müdürlükçe atanır.


Genel Müdürlüğün taşra teşkilatı kurması Bakanlığın iznine bağlıdır.


Özel bir meslek bilgisine ve uzmanlığına ihtiyaç duyulan işlerde çalıştırılacak personel ile teknik ve avukatlık hizmetleri sınıfına dahil yüksek öğrenim görmüş personel 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümleri çerçevesinde Bakanlığın onayı ile sözleşmeli olarak istihdam edilebilir.


Madde 4 - Arsa Ofisi Genel Müdürlüğünün kadroları ekli (1) sayılı cetvelde gösterilmiştir.


Ücretli kadrolar ise Maliye ile İmar ve İskan Bakanlığınca müştereken tespit olunur.


Genel Müdürlük personelinin tayin, terfi, tecziye ve sicil işlemleriyle diğer özlük işleri İmar ve İskan Bakanlığı personeli hakkında uygulanan hükümlere tabidir.


Arsa Ofisi Genel Müdürlüğü; konut, sanayi, eğitim, sağlık ve turizm yatırımları ile kamu tesisleri için gerçek ve tüzel kişilere ait arazi ve arsaları ve bunlar içerisinde veya üzerinde bulunan muhdesatı Bakan onayı ile kamulaştırmaya yetkilidir.



Arsa Ofisi Kanunu!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön