29 / 04 / 2024

Arsa sahibi ile müteahhit anlaşmazlığı caddeyi kapattırdı!

Arsa sahibi ile müteahhit anlaşmazlığı caddeyi kapattırdı!

Diyarbakır'da arsa sahibi ile müteahhit firma arasındaki anlaşmazlık nedeniyle elektrikleri kesilen 80 dairelik sitenin sakinleri, mağdur edildiklerini belirterek caddeyi bir süre trafiğe kapattı...




Diyarbakır'da arsa sahibi ile müteahhit firma arasındaki anlaşmazlık nedeniyle elektrikleri kesilen 6 blokluk sitenin sakinleri, mağdur edildiklerini ileri sürerek, evlerinin önündeki caddeyi bir süre trafiğe kapattı. 

     

Bağlar ilçesi Yunus Emre Mahallesi Havaalanı Caddesi'ndeki 80 ailenin oturduğu 6 bloklu Alabal Sitesi'nin elektrikleri, arsa sahibi ve siteyi yapan müteahhit firma arasındaki anlaşmazlık nedeniyle TEDAŞ ekipleri tarafından kesildi. Elektrik kesintisi nedeniyle mağdur edildiklerini ileri süren vatandaşlar, evlerinin önündeki caddeyi bir süre trafiğe kapatarak, araçların geçişine izin vermedi. 

   

 Olayın yaşandığı bölgeye gelen polis ekipleri, vatandaşlarla görüşerek, söz konusu eylemin yasalara aykırı olduğu ve bu nedenle sona erdirilmesini istedi. Vatandaşlar, polisin uyarısı üzerine eylemlerini sonlandırdı. 

     

Söz konusu elektrik kesintisinin yaşandığı sitenin yöneticisi Bedirhan Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müteahhit firma ile arsa sahibi arasındaki anlaşmazlığın kendilerine yansıdığını söyledi. 

    

 Sitenin elektriklerinin kesilerek yüzlerce insanın mağdur edildiğini ifade eden Tunç, şöyle dedi: 

     ''Müteahhit firma ile arsa sahibi, aralarındaki anlaşmazlık nedeniyle davalık oldu. Bu davaya biz müdahil olmak istemedik. Fakat arsa sahibinin avukatı bizim elektriklerimizin kesilmesi için mahkemeye başvurdu. Daha önceden de elektriklerimizi kestiler. Avukat aracılığıyla dilekçe yazıp hakimden ricada bulunduk. Bizim hastalarımız, çocuklarımız var. Havalar soğuk, elektriklerimizin kesilmemesi yönünden mahkemeye ricada bulunduk. Mahkeme başvuru dilekçemizi kabul ederek, bu insanların mağdur olmaması için mahkeme sonuçlanıncaya kadar elektriklerin kesilmemesi yönünde karar verdi.'' 

     

Arsa sahibinin avukatının mahkemenin kararına itirazı üzerine, mahkemenin de bu sitenin elektriğinin kesilmesi yönünde karar verdiğin iddia eden Tunç, ''Hastalarımız, çocuklarımız var. Mağduriyetimizin giderilmesi için biz bu eyleme başvurduk. Sorunu Valiliğe de bildireceğiz'' dedi. 


AA


Geri Dön