05 / 05 / 2024

Kentsel dönüşümde hak sahibi ile müteahhidin hukuku korunmalı!

Kentsel dönüşümde hak sahibi ile müteahhidin hukuku korunmalı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, kentsel dönüşüm sürecinde hak sahibi ile müteahhidin hukukunu koruyacak adil bir elin bulunması gerektiğini belirtti...



Kentsel dönüşüm çalışmalarından olumlu sonuç alınabilmesi için önce konut talebinin artması gerektiğini belirten  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ''Bunun için, önce kentimizi kalkındırmalıyız. Mutlaka mal sahibi ile müteahhidin arasında, iki tarafın hakkını-hukukunu koruyacak adil bir elin bulunması gerekir'' dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bakanlar Kurulu'nda onay bekleyen projelerin hayata geçmesiyle birlikte İzmir'de 30 bin adet sağlıklı ve dayanıklı konut üretilmesini planlıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin Bayındır ve Torbalı proje alanlarıyla, Gaziemir Aktepe-Emrez bölgelerini kapsayan 122 hektarlık dönüşüm projesi Bakanlar Kurulu'nun onayı ile 5 Ağustos 2012  tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 32 hektarlık alanı ve 4 bin konutu kapsayan Uzundere projesi ise 9 Eylül 2012 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.


Geri Dön