17 / 05 / 2024

Arsa yatırımcıları bu habere göz atmadan karar vermeyin! 40 şehirde 499 arsa satışa çıkıyor.

Arsa yatırımcıları bu habere göz atmadan karar vermeyin! 40 şehirde 499 arsa satışa çıkıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın satışa çıkaracağı 499 arsa 21-22 Eylül tarihlerinde yüzde 25 peşinat ve 24 ay taksit fırsatıyla satılacak.



Birgün Gazetesi'nde yer alan habere göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 40 kentte kamuya ait 499 arsayı satışa çıkardığını duyurdu. Satışa çıkarılacak alanlar arsalar arasında turizm bölgelerinde olanlar dikkat çekerken, satılacak arsaların toplam büyüklüğü 5 milyon metrekare olacak. Yaklaşık 700 futbol sahası büyüklüğündeki arsa satışından 2 milyar 700 milyon TL lira gelir elde edilmesi planlanıyor.

İstanbul'da 19 arazi fiyatlar 164 bin TL'den başlıyor

Satışa çıkarılan arsaların 19’u da İstanbul’da. Küçükçekmece, Şile, Tuzla ve Sancaktepe gibi ilçelerindeki hazine arsaları21 Eylül çarşamba günü açık artırma usulü ile satışa çıkarılacak. Satış KDV'den muaf tutulacak ve peşinat olarak toplam bedelin yüzde 25'i talep edilecek. Alıcılara ayrıca 24 ay taksit imkânı tanınacak. İstanbul'da satışa çıkarılacak arsaların tahmini bedeli 164 bin 430 lira ile 101 milyon lira arasında değişiyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön