Arsa ve Arazi

Arsa yatırımcıları rotayı Çanakkale'ye çevirdi! Yatırımcılar 4 yılda yüzde 774 kazanç sağlıyor!

Doğal güzellikleri ve kültüre zenginlikleri ile dikkatleri üzerine çeken Çanakkale, arsa yatırımcılarının radarına girdi. Çanakkale'den arsa almak isteyenlerin sayısı gittikçe artıyor. Yatırımcılar 4 yılda yüzde 774, 14 oranında kazanç sağlıyor.

Konut  fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşması ile yatırımcılar arsaya yöneldi. Yatırım için ise son zamanlarda Çanakkale büyük ilgi görüyor. Hem tarihi hem de kültürel ve doğal zenginlikleri ile dikkatleri üzerine çeken Çanakkale'ye yatırımcıların ilgisi odukça fazla. Çanakkale’nin imarlı arsalarda yatırımcısına 4 yıl içinde yüzde 774,14 oranında kazanç sağladığına dikkat çeken Gayrimenkul Yatırım & Geliştirme Stratejisti Nail Güler, Çanakkale'nin yatırımcıların gözbebeği olduğunu söyledi.

ARSA YATIRIMINA TALEP ARTIYOR

Yeniçağ'da yer alan habere göre; arsa yatırımına talep her geçen gün artıyor.  Doğru zamanda, doğru lokasyonda özellikli gayrimenkule yapılan yatırımının, yatırım enstrümanları arasında en kazançlılarından olduğuna vurgu yapan Gayrimenkul Yatırım & Geliştirme Stratejisti Nail Güler, son dönemde Çanakkale’ye olan ilginin artmasına dikkat çekti.

 

4 YILDA YÜZDE 774 KAZANÇ SAĞLIYOR!

Güler, bölgede son 4 yıllık fiyat artışlarının yüzde 774,14 gibi rekor bir orana ulaştığını söyleyerek '' Bu tercih dalgası büyük şehirlerde hayatın zorlaşması, pandemi ve yaşanan üzücü deprem olaylarıyla birlikte etkisini daha da göstermişti.

Çanakkale’ye İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerden gerek ulaşım olanaklarının kolaylaşması, gerekse ilgi çeken bir tatil bölgesi olması, tarihi dokusuyla hem yatırımcıların hem de doğada yaşamayı seçenlerin ilk tercihi oldu.

Ayrıca bölgedeki butik otellerin artmasıyla bölgeye gelen vatandaşların doğal ve huzurlu bir yaşamı kısa bir süreliğine de deneyimleme imkanı bulduktan sonra bu bölgede yaşama ve yatırım yapma istediğini doğuruyor. Diğer turizm destinasyonları ile kıyaslandığında Çanakkale halen yatırım için cazibesini devam ettiriyor” dedi.

ÇANAKKALE'DE NEREDEN ARSA ALINMALI?

Yapılan araştırmalar sonucunda Çanakkale’de genelinde imarlı arsalarda 4 yıllık ortalama artışın yüzde 774, 14 olduğunu bunun Ayvacık İlçesinde Ocak 2018 - 2024 arasında yüzde 1.958, Ezine’de ise yüzde 1.403 oranında değer kazanmasına karşılık bölgenin yatırımcılar tarafından hala ilgi gördüğünü aktaran Güler, Kuzey Ege’nin yatırım için doğru bir lokasyon olduğununu vurguladı.

Milli Emlak'tan Ankara ve bir şehirde daha arsa fırsatı! KDV'den muaf arsalar için bu tarihleri kaçırmayın!

Yabancılar konutlarını satıyor, Avrupalı Türkler arsa alıyor! Arsa satışları resmen rekor kırdı!

Yatırımcılar konut yatırımından uzaklaştı! Arsa yatırımı bir çıkış yolu olarak görülüyor...