18 / 05 / 2024

Arsa yatırımı için fırsat dönemi!

Arsa yatırımı için fırsat dönemi!

Juma'nın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kemal Ersu, yeni projeleri hakkında bilgi verdi. Gayrimenkul sektörünü değerlendiren Ersu, sektördeki en büyük sorunun özkaynak olduğunu söyledi.



20 yıldır gayrimenkul sektöründe faaliyet gösterdiklerini ve Juma markasıyla lüks projeler hayata geçirdiklerini anlatan Juma Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kemal Ersu, sektörle ilgili önemli açıklamalarda buludu.

''Özkaynak yetersizliği''

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, gayrimenkul sektöründeki en büyük sorunun özkaynak olduğunu söyleyen Ersu, özkaynağı yetersiz firmaların büyük projeleri soyunmaması gerektiğini belirtti.

Ersu, “Sektörde özkaynakla yatırım maliyeti arasında büyük uçurum var. Bir liralık özkaynakla biz de 50 liralık işlere giriliyor. Ve bugün pek çok şirketin yaşadığı ertelenmiş sıkıntının oluşmasındaki en temel sebep bu. Bankalar kredi vermiyor, satışlar beklenin altında olunca bugünkü tablo ortaya çıkıyor” açıklamasında bulundu. 

12 milyon dolarlık yatırım

Gayrimenkul sektöründe hem yatırımcı hem iş geliştirici hem arsa sahibi olarak pek çok projeye imza attıklarını dile getiren Ersu, “Juma Plus Tarabya’daki ilk lüks konut projemiz. 16 bağımsız birim için 12 milyon dolar yatırım yaptık. Juma markasının diğer projeleri Karaköy’de Juma Art Karaköy, Bakırköy’de House Otel’in işlettiği Cloud 7 Hotel’i. Tamamlanan Juma Plus projemizde metrekare fiyatları ortalama 20-22 bin TL civarında. Projeyi satışa çıkardığımızda 5 bin 500 dolardı, şimdi TL’ye döndük” diye konuştu. 

''Arsa yatırımı için en uygun dönem''

Konut satışlarında durgun bir dönem yaşandığını söyleyen Ersu, satışı beklenen konutlarda kiralama yaptıklarını açıkladı. Bu dönemin arsa yatırımı için fırsat olduğunu belirten Ersu, önümüzdeki dönemde yapacakları projeler için arsa arayışında olduklarını vurguladı. Ersu, İstinye ve Tarabya’da arsaları olduğunun altını çizdi. 


Geri Dön