28 / 04 / 2024

Konut alıcısı için fırsat dönemi!

Konut alıcısı için fırsat dönemi!

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, gayrimenkul sektöründe yapılan kampanyaları değerlendirdi. Yılmaz, konut alıcısı için fırsat dönemi yaşandığını söyledi.



DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, hükümetin desteklediği vergi ve harç indirimlerini ve gayrimenkul sektöründe başlatılan kampayalar hakkında konuştu. Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre Yılmaz, “KDV ve tapu harcı indirimi ile büyük konut kampanyası 31 Ekim’e kadar sürecek. Alıcı bu fırsatı iyi değerlendirmeli. Bir kesim konut fiyatı düşer diye bekliyor ama yanılıyor. Konut maliyeti bir yılda yüzde 40-50 arttı. Demirin tonu 1500 liradan 4 bine çıktı. Dolar artışı ortada. Bu şartlarda fiyat düşmez. Aksine yeni projelere bu maliyet artışını göreceğiz” şeklinde konuştu.

Konuta talep devam ediyor

Konuta talebin devam ettiğini söyleyen Yılmaz, yaklaşık 1.4 milyon konutun satılacağını belirtti. Yılmaz, 4 yıl önce metrekare fiyatlarının 4 bin lira civarında olduğunu, şuan ise 18 bin liraya ulaştığını belirtti. Yılmaz, “Gayrimenkul belki kısa vadede kazandırmıyor görüntüsü verebilir ama bu konuda çok iddialıyım, uzun vadede gayrimenkul kadar kazandıran başka bir enstrüman yok” açıklamasında bulundu.

Firmalar dengeleri bozdu

Gayrimenkul sektörüne sonradan dengeleri değiştirdiğini vurgulayan Yılmaz, “Bir sabah uyanıp ‘1000 konutluk işe gireyim’ diyor ve yapıyor. Ne mali yeterliliği var ne de teknik. 2019’da bu isimler ve çantacılar elenecek. İşi bilen firmalar yoluna devam edecek” ifadelerini kullandı.

Toplam 700 bin metrekarelik arazi stoğu

2 yılda 4 bin 600 konut ve ofisin teslim edildiğini belirten Yılmaz, “İzmir Mavişehir’de 2, Çeşme’de 1 arazimiz var. Plan çalışmaları devam ediyor. Yine Emlak Konut GYO’dan Nişantaşı ve Çekmeköy arazilerini almıştık. 2019’a yetiştireceğiz. Toplamda 700 bin metrekare arazi stokumuz var” açıklamasında bulundu. 


Geri Dön