29 / 04 / 2024

Artan mazot fiyatları çiftçiyi tarla süremez hale getirdi! Almanya destek kararı aldı

Artan mazot fiyatları çiftçiyi tarla süremez hale getirdi! Almanya destek kararı aldı

Rusya'nın Ukrayna'da 24 Şubat'ta başlattığı savaşın petrol fiyatlarının yüksek seyrettiği bir döneme denk gelmesi dikkat çekti. Almanya'da akaryakıt istasyonlarında 2 euro 10 cent civarında satılan mazota devletin destek vermeye hazırlandığı öğrenildi.



Rusya'nın Ukrayna saldırısından bir gün önce Brent petrolün varil fiyatı 100 dolar bandında işlem görürken, 24 Şubat'ta 98,08 dolara, 7 Mart’ta ise 130,71 dolara yükseldi. Böylece Brent petrolün varil fiyatı, Temmuz 2008'den bu zamana kadarki en yüksek seviyesini gördü. Petrol fiyatlarındaki artış Alman ekonomisinde de yeni ayarlamaları zorunlu kıldı. Pompaya yansıyan aşırı artış Alman çiftçileri zor durumda bıraktı. Almanya bu yılın sonuna kadar Rus petrolünden bağımsız hale gelmeyi hedefliyor. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön