03 / 05 / 2024

Artık bitti… Bayilik devri kapanıyor! Otomobilde stok krizi sert adımları getirdi!

Artık bitti… Bayilik devri kapanıyor! Otomobilde stok krizi sert adımları getirdi!

Bayilere gidip sıfır araç alıp çıkmak hayal haline geldi. Parasını cebine koyup bayiye gidip araç alabileni görmek yıl başından bu yana mümkün değil. Yaşanan sorunun büyümesi, hatta ikinci el araç satışına da yansıması ilgilileri harekete geçirdi. Alman otomobil devinin attığı adım, otomotiv sektörü



BAYİLİK SİSTEMİ SONA MI ERİYOR?

Dünya çapında otomotiv devi Mercedes, bu günlerde önemli bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Mercedes, satış bayilerini tamamen kapattıktan sonra, artık sadece online satış yapma yönünde adımlar atıyor.

Yeni bir otomobil isteyenlerin mevcut durumda bir bayiye giderek pek çok evrak işini halletmesi gerekirken, bu yeni sisteme göre otomobil alırken gerekli tüm işlemleri internetten tamamlamak imkanı olacak.

Otomobil devinin bu hamlesinin yankı bulması ve farklı otomobil üreticisi markalardan da benzer adımlar gelmesi bekleniyor.  Sistemin oturması halinde bayinin tanıdık ve eş dosta otomobil satması, otomobil alabilmek için bayide tanıdık aranması gibi sorunlar da son bulacak.

 Artık bitti… Bayilik devri kapanıyor! Otomobilde stok krizi sert adımları getirdi!

BAKANLIK DÜĞMEYE BASTI

 Öte yandan, Hazine ve Maliye Bakanlığı, sıfır otomobilde haksız fiyat artışları ve stokçuluk olaylarına karşı 39 ilde startı verdi ve vergi müfettişleri stokçuluk, kayıt dışılıkve haksız fiyat artışları ile mücadele için  Türkiye çapında 13 distribütör, 256 bayi ve 260 bin araç satışı mercek altına alındı.

Yapılan çalışmalar kapsamında 260 bin alıcıyla da bağlantı kurularak, satın aldıkları araçlar için elden ödeme yaptılar mı, zorunlu aksesuar satın almaya  zorlandılar mı benzeri bilgiler toplanıyor.

Bu fiyatı gören hamsi yemeye tövbe ediyor!  Fiyatı dudak uçuklattı!

Akbank’tan gençlere tam 400 lira hediye! Başvuran herkesin parası hesabına yatıyor!

Carrefoursa’da balıkta olay indirim! levrek 89 lira! 2 Şubat 2023 Fiyat Listesi

Korkunç gerçeği o isim çıkardı! Faturasını ödeyemeyen sayısı yüzde 4 bin arttı! Vatandaş karanlıkta oturuyor!

Elektriği, doğal gazı kesik ev kalmayacak!  İhtiyacı olan hemen başvursun! Tam 2.500 TL hemen hesabınıza yatıyor!


Geri Dön