Sektörel

Artık konutta 1+1, 2+1 küçük ve basit konutların üretimi yaygınlaşacak!

Prof. Dr. Soner Gökten,  barınma krizi ile ilgili açıklamalarda bulundu ve "Artık kontta 1+1, 2+1 küçük ve basit konutların üretimi yaygınlaşacak" dedi. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Soner Gökten, ParaMedya'da barınma krizini kaleme aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sosyal konut seferberliği başlatılacağını duyurduğunu dile getiren Gökten, amacın sabit gelirli vatandaşları konut sahibi yapmak olduğunu belirtti. 

Gökten, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklaması aslında barınma krizinin mevcudiyetini tasdikler nitelikte" dedi ve daha önce Paramedya TV YouTube kanalında henüz Türkiye’de dillendirilmemişken Remzi Özdemir ile yaptıkları yayında Türkiye’de artık meselenin barınma krizi olacağını söylediklerinin altını çizdi. 

BARINMA KRİZİ NASIL ORTAYA ÇIKTI? 

Prof. Dr. Soner Gökten, ev fiyatları ile vatandaşların gelirleri arasındaki dengesizlik sebebiyle, dar gelirli vatandaşların barınma imkanının kötüleşmesi ya da ortadan kalkması durumunun barınma krizi olarak ifade edildiğini dile getirdi. 

Barınma krizi ile ilgili konuşan Gökten, "NAS politikasında, negatif reel faiz ile birlikte gelir dağılımı adaletinin ortadan kalkmasıyla barınma krizi ortaya çıktı. Yapısal olarak Türkiye’de 16 milyon zengin; 70 milyon dar gelirli ve fakir oluştu ve orta direk de adeta ortadan kayboldu" ifadelerini kullandı. 

Gökten, "Son istatistiklere göre en yüksek gelirli yüzde 10'lik kesim, toplam gelirin yüzde 48'ine sahip. Bu sebeple artık sabit ücretliler denilenler dar gelirliler oluyor" diye konuştu. 

1+1 VE 2+1 KONUT ÜRETİMİ YAYGINLAŞACAK

Prof. Dr. Soner Gökten, yakında eski Sovyet bloku ülkelerinde olduğu gibi, yakın zamanda binlerce konutlu devasa binaların görülmesinin olası olduğunun altını çizdi. 

"Müteahhitler cenneti olan ülkemizde özel sektör de bana göre 3+1 ve 4+1 standart daire yap satından artık çok yoğun şekilde 1+1 ve 2+1 gibi erişilebilir küçük konut üretimine yönelecek.
Yani, ya A++ lüks konutlar ya da yığın halinde, kaba tabirle peynir ekmek gibi satılabilecek, küçük ve basit konutların üretildiğini göreceğiz" açıklamasında bulunan Gökten, bunun bu şekilde olmak zorunda olduğuna, aksi durumda üretilen konutların satılamaması halinde paraya dönmeyeceğine dikkat çekti. 

Kendilerine ait evde yaşayanların oranı yüzde 56,1 oldu! Geçtiğimiz yıla göre konut sahipliği azaldı! 

İstanbul  2024’te de gayrimenkul satışlarında zirvede: İlçe bazlı veriler şaşırttı!

Bakan Işıkhan'dan en düşük emekli maaşı için düzenleme sinyali: 12 bin 500 TL'lik en düşük emekli maaşı artırılabilir!

Piazza Ofis’te yeni yıla özel son fırsatlar! 1 milyon 510 bin Euro yerine 1 milyon 250 bin Euro’ya!