İmar

Artık mülk sahipleri de imar planlarındaki değişiklikleri görebilecek! Yeni plan teklifi de hazırlanabiliyor!

Belediyelerin imar planları vatandaşların erişimine açıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın devreye aldığı uygulama aracılığıyla, artık mülk sahipleri, belediyelerin imar planlarındaki değişikliklerine erişebilecek. İşte ayrıntılar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü, e-Plan Otomasyon Sistemleri uygulamasını hayata geçirdi. Artık mülk sahipleri, belediyeler tarafından imar planlarında yapılan bütün değişiklikleri anında görebilecek. 

Söz konusu sistem ile, tüm imar planları standart bir yapıda üretiliyor ve arşivleniyor. Vatandaşlar istediği zaman, hem web hem de mobil uygulama ile askıdaki ve yürürlükte olan imar planlarına artık erişebiliyor. 

Yeni Şafak'tan Merve Safa Akıntürk'ün haberine göre; ayrıca e-plan otomasyon sistemleri üzerinde son yapılan güncelleme ile askıya çıkarılan bütün imar planları için plan sınırı içerisindeki parsel maliklerine e-Devlet üzerinden bilgilendirme yapılıyor. Vatandaşlar, e-Devlet şifreleri ile web uygulaması üzerinden planlara itirazda edebiliyor. 

TÜM DETAYLAR MEVCUT 

Sistemde bulunan uygulamalar ile vatandaş talebi doğrultusunda inceleme yapabiliyor. Sistemde yetkili kullanıcılar planlarını görerek yeni plan teklifi hazırlayabiliyor. 

Kurumların askıya çıkardığı planlar, ilgili kurumlarca onaylanarak yürürlüğe alınmış planlar, parsel bazlı imar durumu görüntülenebiliyor. Değer artış payı (DAP) belirleme, kesinleştirme ve tahakkuk işlemleri de yapılabiliyor. 

Mekansal Adres Kayıt Sistemi’nde yapı ruhsatı görüntülenirken plan müelliflerinin kayıt ve bilgi güncellemeleri gerçekleştirilebiliyor. 

ŞEFFAF YÖNETİŞİM ANLAYIŞI 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bu gibi uygulamalarla şeffaf bir yönetişim anlayışının tesis edildiğine dikkat çekti. 

Bakan Özhaseki, "Bu açıdan kamu kurum ve kuruluşlarının e-plan otomasyon sistemlerini etkin bir şekilde kullanmaları ve güncel verilerle beslemeleri çok önemli. Şehirlerimizi daha sürdürülebilir, dirençli, yaşanabilir ve akıllı kılmayı amaçlayan uygulamalar ile aynı zamanda katılımcılığı ve şeffaflığı da teminat altına alıyoruz" dedi ve uygulamanının tamamının ücretsiz olarak kullanıma hazır olduğunun altını çizdi. 

Aile Bakanlığı bu şartları taşıyanların hesaplarına 6 bin 396 TL yatıracak! Hemen bakın!

Temmuz'da 10 bin TL'lik en düşük emekli maaşı 13 bin 800 TL olacak! Emekliye zam, memura fark açıklandı! 

4 milyon emekliye sıfır zam şoku! Hesap kitap yapıldı, görenler inanamadı!