29 / 04 / 2024

Artvin Arhavi'de kamulaştırılan arazideki hak sahiplerinin mağduriyeti mecliste!

Artvin Arhavi'de kamulaştırılan arazideki hak sahiplerinin mağduriyeti mecliste!

Artvin'in Arhavi ilçesinde kamulaştırma kararı alınan arazideki hak sahiplerinin mağduriyetinin giderilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin'in Arhavi ilçesinde kamulaştırma kararı alınan arazideki hak sahiplerinin mağduriyetinin giderilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Bayraktutan, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Bayraktutan, ''Aşağıda belirtilen sorularımın Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Lütfi Elvan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunu; Anayasanın 98. ve İçtüzüğün 96. ve 99. maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim'' diye konuştu.

Bayraktutan, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Artvin ili Arhavi İlçesi Organize Sanayi Bölgesi'nde 25.10.2016. tarihinde 323 sicil numarasıyla tüzel kişilik kazanmış 390 dönüm toplu alan bulunmaktadır. İlgili alanda ' Of Çay Fabrikası' da bulunduğu için geriye kalan 347 dönüm arazi için kamulaştırma kararı alınmış; bugüne kadar 20 dönüm kamulaştırılmış olup 2018 yılı içerisinde arsa sahiplerine 3.600.000 TL ödeme yapılmıştır. 327 dönüm arazi için raporlar sonucu 135.000.000 TL bedel tespit edilmiş, ancak bugüne kadar ilgili bedeller ödenmemiştir. Zorunlu kamulaştırma yapılması adına kamu yararı kararı alındığından arazi sahipleri arazilerini satamaz veya kiralayamaz pozisyonda olduklarından mağdur durumdadırlar.''

Artvin Arhavi de kamulaştırılan arazideki hak sahiplerinin mağduriyeti mecliste!

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın soruları:
1- Artvin'in Arhavi İlçesinde 25.10.2016 tarihinde 323 sicil numarasıyla tüzel kişilik kazanmış ilgili alandaki arazi sahiplerinin mağduriyetlerini gidermek adına Bakanlığınız.nezdinde yürütülen bir çalışma mevcut mudur? 
2- İlgili ödemelerin yapılarak mağduriyetlerin giderilmesi adına bir tarih açıklar mısınız?

Nuran Aydın/Emlakkulisi.com 


Geri Dön