14 / 05 / 2024

Artvin Borçka Afet Konutları sahiplerine teslim edildi!

Artvin Borçka Afet Konutları sahiplerine teslim edildi!

Artvin'in Borçka ilçesinde inşa edilen 44 afet konutunun anahtarları, gerçekleştirilen törenle hak sahiplerine teslim edildi.



AFAD İl Müdürü Kemal Şenlioğlu, 2021 yılında yapımına başlanan konutlara ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Konutların kredi geri ödeme bilgilerinin kesin borçlandırma işlemleri yapıldıktan sonra ortaya çıkacağını kaydederek, kesin borçlandırma bedellerinin ilk 2 yıl geri ödemesiz, 18 yıl faizsiz geri ödemeli olduğunu söyledi. 

Açıklamasında konutların yapımında kendilerine destek olan Sayın Valiye, emeği geçen kurum ve kuruluşlarımıza, yüklenici firmaya ve çalışanlarına teşekkürlerini sunduğunu söyleyen AFAD İl Müdürü Kemal Şenlioğlu, konutların afetzede hak sahiplerine hayırlı olmasını temenni ederek, afetsiz günler diledi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, konuşmalardan sonra kura çekimi gerçekleştirildi ve anahtarlar da teslim edildi.

Artvin Borçka Afet Konutları sahiplerine teslim edildi!

- "Çok mutluyuz ve heyecanlıyız"

Civan köyü sakinleri arasında yer alan Şeref Çavdar, 1987'de köylerinde yaşanan heyelanda evlerinin kullanılamaz hale geldiğini dile getirerek, o günden beri yeni evlerine kavuşmanın beklentisi içerisinde olduklarını kaydederek, eşiyle beraber kura çekimine geldiklerini söyledi. Yeni evlerini kura çekimi sonucunda aldıklarını söyleyen Şeref Çavdar, "Çok mutluyuz ve heyecanlıyız. Devletimizden ve hükümetimizden Allah razı olsun. Bu evlerin yapılmasında emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Kadir Erdoğan da Kaynarca köyünde 2002 yılında yaşanan sel felaketinde bütün mal varlığını kaybettiğini dile getirerek, evini, ahırını ve 40 hayvanını selin alıp götürdüğünü söyledi. Seneler sonra yeni evine kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Kadir Erdoğan, "Allah razı olsun, devletimiz bizlere sahip çıktı ve bugün evlerimize kavuştuk." dedi.

AFAD İl Müdürlüğünce gerçekleştirilen törene, Borçka Kaymakamı Hakan Contarlı, Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, Acarlar Meslek Okulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Ardıç, davetliler ve hak sahipleri katılım sağladı.

TOKİ Artvin projesinde son dakika! Sadece o ilçeye 197 yeni konut geliyor!

Milli Emlak'tan o ilde 9 bin TL'ye KDV'den muaf arazi fırsatı! 8 taksitle ödeme imkanı!

7 soruda TOKİ Artvin Sosyal Konut Projesi 2022! Artvin ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?    


Geri Dön