28 / 04 / 2024

Artvin Borçka Afet Konutları sahiplerine teslim edildi!

Artvin Borçka Afet Konutları sahiplerine teslim edildi!

Artvin'in Borçka ilçesinde inşa edilen 44 afet konutunun anahtarları, gerçekleştirilen törenle hak sahiplerine teslim edildi.



Artvin'in Borçka ilçesinde inşaatı tamamlanan toplamda 44 afet konutunun anahtarları, gerçekleştirilen törenle hak sahiplerine teslim edildi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Vali Yılmaz Doruk, Artvin Çoruh Üniversitesi Borçka Acarlar Meslek Yüksekokulu'nda gerçekleştirilen törende, afet öncesi hazırlık, afet anı müdahale ve afet sonrası iyileştirme olmak üzere üç aşamalı bütünleşik bir afet yönetim sisteminin uygulandığı Türkiye'nin, bu noktada çok mesafe kat ettiğini dile getirdi.

Artvin Borçka Afet Konutları sahiplerine teslim edildi!

Açıklamasında "Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin." ifadelerini kullanan Doruk, konutların yeni sahiplerine hayırlı olmasını temenni etti.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, AFAD İl Müdürü Kemal Şenlioğlu, Borçka'nın Alaca, Avcılar, Civan, Kaynarca, Maral, Güzelyurt ve Kaleköy köylerinde muhtelif tarihlerde yaşanan heyelan ve su baskını nedeniyle hak sahibi kabul edilen 44 aile için Aksu Mahallesi'nde 44 afet konutunun yapımının tamamlanmak üzere olduğunu dile getirerek, konutların noter huzurunda yapılacak kurayla belirleneceğini söyledi.


Geri Dön