28 / 04 / 2024

Artvin Sheraton Batumi Hotel, 17 Mayıs'da açılacak!

Artvin Sheraton Batumi Hotel, 17 Mayıs'da açılacak!

Sheraton Batumi Hotel'in resmi açılışının 17 Mayıs 2010 Pazartesi günü yapılacağını bildirdi



Nurol Holding AŞ Halkla İlişkiler Müdürü Bahar Kovalı, Batum'da 2007 yılında inşaatına başlanan ve tasarım dahil anahtar teslimi olarak gerçekleştirdikleri Sheraton Batumi Hotel'in resmi açılışının 17 Mayıs 2010 Pazartesi günü yapılacağını bildirdi.

Kovalı, yaptığı yazılı açıklamada, 80 milyon dolar bedelle tamamı Nurol yatırımı olarak Gürcistan'ın Adjara Bölgesi Batum şehrinde inşa edilen otelin açılışına, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Mikhail Saakashvili'nin katılmasının planlandığını belirtti.

Binanın 9 bin metre karelik bir arazi üzerinde 30 bin metre kare kapalı alan olarak tasarlandığını ifade eden Kovalı, şöyle devam etti:
"8 bin 700 metre karelik açık alana ve 5 bin metre karelik bir kumsala sahip olan otel 205 oda kapasitelidir. Toplam 22 katlı binanın ilk 3 katını genel mekanlar diğer 19 katını ise yatak odaları, tesisat katı, tower restaurant ve çatı katı oluşturmaktadır. Kule tepe yüksekliği 118 metre olan otelde bin metre karelik açık yüzme havuzu, 18 metre uzunluğunda kapalı havuz, Türk hamamı, sauna, buhar odası, jakuzi, 6 masaj odası, bin kişilik balo salonu, 6 adet toplantı salonu ve 3 adet restoran bulunmaktadır."

Kovalı, Gürcistan'ın turizm bölgesi olarak yapılandırılan Adjara bölgesindeki ilk 5 yıldızlı uluslararası otel olan Sheraton Batumi Hotel'in bölgeye çok sayıda turist çekmesini beklediklerini kaydetti.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Batum'daki Sheraton 17 Mayıs'ta açılıyor

Nurol Holding, Gürcistan'ın turizm bölgesi olarak ilan edilen Adjara bölgesindeki Batum'da 2007'de inşaatına başladığı Sheraton Batumi Hotel'in resmi açılışını 17 Mayıs 2010'da yapacak. Açılışa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Mikhail Saakashvili'nin katılması bekleniyor. Bölgenin, ilk 5 yıldızlı uluslararası oteli olarak nitelendirilen Sheraton Batumi, 80 milyon dolarlık yatırım portresine sahip. Projenin, turizm bölgesi olarak seçilen Adjara'da çekim merkezi olması bekleniyor. 30 bin metrekare kapalı alan olarak tasarlanan otel, 8 bin 700 metrekarelik açık alana ve 5 bin metrekarelik bir kumsala sahip.
Tebernüş Kireçci


Geri Dön