29 / 04 / 2024

Artvin'de 50 Yataklı Şavşat Devlet Hastanesi hizmete açıldı!

Artvin'de 50 Yataklı Şavşat Devlet Hastanesi hizmete açıldı!

Artvin'in Şavşat ilçesinde yapımı tamamlanan ve 5 milyon 661 bin liraya mal olan 55 yataklı Devlet Hastanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yüklenici firmaya yaptırılan devlet hastanesinin açılış törenine, Artvin Valisi Kemal Cirit, AK Parti Artvin Milletvekilli İsrafil Kışla, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, Şavşat Kaymakamı Cemil Sarıoğlu, Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, İl Sağlık Müdürü Abdullah Güleç, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Kerim Yeşildağ, bazı daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. 


Vali Cirit; "Bugün açılışlarımız toplu açılış töreni gibi oldu. Hem sağlık sektöründe, hem tarımda, hem de engelsiz yaşam merkeziyle sosyal alanda birçok tesisi açıyoruz. Bizler Artvin ve ilçelerinde ne tür bir sorunlar varsa sizin hissiyatınıza göre hareket etmek durumundayız. Bu şekilde vazifelendirildiğimizi düşünmekteyim" dedi. 


Kentin vizyonunu turizm ve eğitimde aradığını belirten Vali Cirit; savunduklarını ifade eden Cirit, "Bu söylemimiz yeni dönemde ki bir husus değil. Geçmiş zamanlarda da dinlendirilen söylemdi. Artık icraata döktüğümüz bir alandayız" diye konuştu. 


Cirit, "Eğer ülkemizde bir cennet görmek istiyorsanız, Artvin'e gelin; Artvin'de bir cennet görmek istiyorsanız, Şavşat'a gelin. Geleceğini eğitim ve turizmde arayan Artvin'de Şavşat'ta turizm yatırımlarına öncelik tanıdık. Şavşat'ta öne çıkan bir Karagöl'ümüz var. Her ilçemizin üst değerde bir turizm değeri var. Kaçkar'lar, Karçal'lar var. Bizim otantik bir kültürümüz var. Bu yıl yapmış olduğumuz tanıtım faaliyetlerinde Şavşat'ın özgün kültürünü öne çıkardık. Bugün ki açılışta siz Şavşatlılarla bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Hastanemiz hayırlı uğurlu olsun. Tarım müdürlüğümüzün yeni binası hayırlı uğurlu olsun. Engelsiz yaşam merkezi Şavşat'a hayırlı uğurlu olsun. Burada ki yatırımlarımızı başarıyla sonuçlandırmış olmaktan büyük memnuniyet duymaktayım" ifadelerine yer verdi. 


Sağlıkta Tüm Sorunları Çözmemiz Lazım 

AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ise doğup büyüdüğü ilçede böyle bir hastanenin açılışına tanıklık etmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Kışla; "Benim için tarihi bir gün. Rabbim hastanemizi Şavşat'ımıza milletimize hayırlı kılsın. Hastalarımız inşallah şifa bulsun. Emeği geçenlerden mevlam razı olsun. Sağlık gerçekten çok önemli,sağlıkta tüm sorunları çözmemiz lazım. Artvin hastanemizin biri bitti. İkincisi de, yani eski hastane 6 milyon liranın üstünde ihale ile onarılıyor. Buda inşallah modern bir hastane olacak. 


Artvin'de kapasitemiz iki katına çıkacak. Şavşat Devlet Hastanemiz tamamlandı bugün hizmete açıyoruz. İnşallah yakında Hopa'yı açacağız. Onunda geçici teslimi yapıldı. Arhavi Hastanemiz sırada. Önümüzde ki günlerde Borçka Devlet Hastanesinin temelini atacağız. Ayın 15'i itibariyle de Murgul Hastanemizin de ihale süreci başlıyor. Birde Artvin'de diş hastanesi yapacağız. Bu sağlık hizmetlerinin Artvin'e gelmesinde emeği olan tüm bürokratlara, bakanlıklara bir siyasetçi olarak gönülden teşekkür ediyorum. Sağlıkta ki sorunları çözüyoruz" diye konuştu. 


Artvin Son 12 Yılda 100 Milyon Liranın Üzerinde Sağlık Yatırımı Aldı 

Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Ekrem Yeşildağ Şavşat Devlet Hastanesinin yaklaşık 3 yılda 5 Milyon 661 Bin TL'lik bir yatırımla tamamlandığını ifade etti. 


16 Bin 850 metre kare alana inşa edilen hastanenin Acil ve Diyaliz üniteleri haricinde 40 yatak kapasitesine sahip olduğunu belirten Yeşildağ; "Bu hastanemizde; dahiliye uzmanı, ortopedi, genel cerrahi ve aile hekimi uzmanı mevcuttur. 


Ayrıca 6 pratisyen hekim, 1 diş hekimi, 117 personelle Şavşat halkına hizmet vermekteyiz. Artvin 1995 -2002 yılları arasında sadece 4 milyon liralık yatırımı almışken son 12 yılda sadece inşaat ve onarım için 80 milyon TL, tıbbı cihaz ve medikal yatırımına da dahil ettiğimizde 100 milyon Tl'nin üzerinde yatırım alınmıştır diye konuştu.


Sağlıkta dönüşüm projesiyle Şavşat Devlet Hastanesini Şavşat halkının hizmetine sunuldu

İl Sağlık Müdürü Abdullah Güleç ise yaptığı konuşmada Sağlık Bakanlığının etmesini arzu edersiniz. Çünkü onun duası meleklerin duası gibidir. Bu anlayışla yola çıkarak hastanelerimizde ki misafirlerimizden tek ricamız bizlere dua etmeleridir. Bu tesisi Şavşat Halkına kazandıran emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi. 


Şavşat ilçesinin Efkar Tepesi mevkiinde, 25 bin 99 metrekarelik alanda inşa edilen ve kullanım alanı 5 bin 100 metrekare olan hastane "Artvin'de bu konunun artık düşüncenin ve sözün ötesinde icraata dönüştürüldüğünü söyledi. 


Yapılan konuşmaların ardından Vali Cirit, Milletvekili Kışla ve protokol üyeleri hep birlikte Şavşat Devlet Hastanesinin açılış kurdelesini keserek vatandaşların hizmetine açtı.


Açılış törenin ardından Vali Cirit ve beraberindeki protokol mensupları hastaneyi gezerek incelemelerde bulundu.Burada yatarak tedavi gören hastalarla sohbet eden Vali Cirit ve protol üyeleri hastalara geçmiş olsun dileklerinde bulunarak hastaneden ayrıldılar.


Artvin'in Sesi Gazetesi



Geri Dön