01 / 05 / 2024

Artvin'de kamulaştırma mağduriyetleri TBMM'de!

Artvin'de kamulaştırma mağduriyetleri TBMM'de!

Artvin'in Şavşat ilçesi Ciritdüzü köyünde gerçekleştirilen kamulaştırmaların yarattığı mağduriyet TBMM gündemine taşındı. CHP'li Byaraktutan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  



CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin'in Şavşat ilçesi Ciritdüzü köyünde gerçekleştirilen kamulaştırmaların yarattığı mağduriyete ilişkin soru önergesi hazırladı. Bayraktutan, sorusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Bayraktutan, ''Artvin ili Şavşat ilçesine bağlı Ciritdüzü köyünde karayolu kamulaştırmalarından dolayı bazı sorunlar yaşanmaktadır. Bilindiği üzere Veliköy köyüne yapılan Karayolu nedeni ile birçok vatandaşımızın tarım arazisi kamulaştırılmak zorunda kalmıştır. Karayolu için yapılan birçok kamulaştırmalar tarım arazilerin içinden geçmektedir. O nedenle tarım arazileri küçülmüştür. Vatandaş arazilerinin içinden geçen yol nedeni ile bir araziden diğer araziye geçmekte güçlük çekmektedir. Köy halkı arazilerinin içinden geçen karayoluna değil karayolunun kenarlarına yapılan ve oldukça yüksek olan duvarlara anlam verememektedir. Duvarların yüksek olması vatandaşı mağdur etmekte araziler arasından geçiş sağlanamamaktadır. Ayrıca yol kenarlarında yapılan duvarın neden yüksek olduğu ise köy halkının merak konusudur. Köy halkı büyük masraf ve gereksiz olduğu yüksek duvarlara anlam verememektedir. Ciritdüzü köy sakinleri yapılan karayolunun yanında inşa edilen duvarların yüksek olmamasını talep etmektedir.'' diye konuştu.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın soruları:

1- Artvin İli Şavşat ilçesine bağlı Ciritdüzü köyünde yapılan kamulaştırmalarda yaşanan mağduriyetler hakkında ilgili birimlerinizin bilgisi var mıdır?

2- Tarım arazilerinin ortasından geçen karayolu bir araziyi ikiye ayırmış, yapılan yüksek duvarlar yüzünden araziler arası geçiş sağlanamamaktadır. Yüksek duvar yapılması teknik açıdan gerekli midir? Neden yüksek duvarlar yapılmıştır?

3- Anılan yol güzergahı yeniden incelenip köy halkının mağduriyetleri giderilmesi için yeniden bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

4- Vatandaşın arazilerine ulaşabilmeleri için bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?


Geri Dön