15 / 05 / 2024

Arubalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Arubalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Aruba vatandaşlarının Türkiye'den gayrimenkul sahibi olma hakkı var mıdır? Arubalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Arubalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Arubalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte yanıtı...



Arubalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Aruba, Küçük Antiller adalar topluluğunda, Venezuela'ya yakın, Kurasao'nun batısında, Hollanda'ya bağlı bir adadır. Venezuela, Aruba ile Kurasao ve Bonaire ile birlikte bu adalar üzerinde hak iddia etmektedir.


1499 yılında İspanyollar tarafından bulunmuş, 1636 yılında ise Hollanda sömürgesi olmuştur.


Peki, Aruba vatandaşlarının Türkiye'den gayrimenkul sahibi olma hakkı var mıdır? Arubalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Arubalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Arubalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Türkiye'den gayrimenkul sahibi olmak isteyen Aruba vatandaşları, şart aranmaksızın Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabiliyor. Ancak yabancıların Türkiye’de satın alabileceği taşınmazların toplam yüzölçümü 30 hektarı geçmemesi gerekiyor.


Arubalıların Türkiyedeki tapu işlemleri için gerekli belgeleri temin ederek, tapu dairesine gitmeleri gerekiyor. Tapu dairesinde gerekli olan belgeler şu şekilde sıralanıyor:


-Kimlik belgeleri veya pasaportları,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkereleri,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslı veya onaylanmış bir örneği.




Geri Dön