08 / 09 / 2024

As Beton prefabrikte lider oldu, sıra beton direkte

As Beton prefabrikte lider oldu, sıra beton direkte

Prefabrik fabrika binaları yaparak bu günlere gelen As Beton, şimdilerde bölgede olmayan iki yatırıma daha imza atıyor



Asıl mesleği harita mühendisliği olan Ali Cilve, bölgenin sanayileşmesinde önemli bir isim. Prefabrik fabrika binaları yaparak bu günlere gelen As Beton, şimdilerde bölgede olmayan iki yatırıma daha imza atıyor. Ön gerilmeli prefabrik ve beton direk üretimine de başlayan firma bölgenin bir ihtiyacını daha karşılamış olacak.

Doğu, Güneydoğu ve Akdeniz bölgesinde sanayileşme hamlesinde Ali Cilve önemli bir isim. Asıl mesleği harita mühendisliği. Ama o Türkiye'nin sanayi üretim yüzlerinden biri. Türkiye'de fabrika sahibi patronlarının birçoğu Ali Cilve'yi bilir. Yaşamı boyunca geleceğe yatırım yaparak büyüdü. 1991 yılında kurduğu firmasında prefabrik üretimine başladı. 17 yıl boyunca 50'ye yakın kentte yaklaşık 5 milyon metrekare prefabrik üretimi gerçekleştirdi. Kendi sektöründe yaptığı yeniliklerle bugünlere geldi.

Türkiye'de birçok dev kuruluşun prefabrik binalarını yapan Ali Cilve, Kahramanmaraş'taki tesislerinde iki yeniliğe daha imza attı. Güney şehirlerinde üretimi bulunmayan halatlı ön germe prefabrik üretimine başladıklarım açıklayan As Beton Yönetim Kurulu Başkanı Ali Cilve, dergimize firmasını anlattı:

"Daha önce yaptığımız prefabrik fabrika binalarında maksimum 22,5 metre ara genişliği sağlayabiliyorduk. Yoğun talep üzerine yaptığımız yeni yatırımlarımız ile birlikte ön germe prefabrik üretmeye başladık. Bu sayede iki direk aralığını 27,5 metreye çıkarttık. Artı 20 metreye kadar çok katlı yüksek prefabrik üretmeye başladık. Akordiyon kalıplarla yaptığımız üretimle müşterinin isteği doğrultusunda istenilen ölçülerde prefabrik üretimine başladık. Bu yeniliğimizle birlikte fabrika arazilerinde büyümek isteyen sanayicilerimize büyük avantajlar sağladık. Yeni yatırımı için arazisi küçük olan sanayi işletmelerine yüksek binalar yaparak sanayiciye arazide avantaj sağladık. Beton direk üretimine başladı Son yıllarda Türkiye'de beton direk kullanımı arttı. Birçok kurum açtığı yeni ihalelerde beton direk şartı koşuyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunmayan beton direk üretimiyle ilgili ar: ma yaptık ve bunların sonucunda beton direk üretmeye başladık. Kahramanmaraş'ta kurduğumuz tesislerimizde şu anda 75 ton/gün kapasite ile üretime başladık. Yani günde 60 direk üretiyoruz. Doğu ve Güneydoğu illeri için yaptığımız bu yatırımla müteahhitlerin de işi kolaylaştırmış olduk.

Biz de kendi bölgemizdeki kentlere nakliye bakımından avantaj sağlamış olduk. 3 direk bize en yakın Aciz üretiliyordu. Bundan sonra As Beton beton direk de üreterek bölge şehirlerinde iş yapa teahhitlerin bileğini dahil kılacak. Benim üç çocuğum var. Ben artık işleri evladı devrettim. Çocuklar.Oğuzhan İşletme Mühendisi, Mehmet İnşaat Mühendisi. Nihan da Yüksek Mimar  olarak işin başına geçti. Onlar te aldıkları As Beton fırmasını büyütmek için çalışmalarına başladılar.

"Babamızdan esnaflık ve dürüstlüğü öğrendik'

Oğuzhan ve Mehmet Cilve kardeşler gelecek planlarını anlattı: "Biz babamızdan esnaflık ve dürüstlüğü öğrendik. Sonra da kendi sektörümüzle ilgili okulları bitirerek işin başına geçtik. Babamızın bize olan güvenini boşa çıkarmamak için aldığımız bayrağı daha ileriyee taşımak, betonla ilgili birçok sektörde olmak istiyoruz. Yakın tarihte konut inşaatlarımız başlayacak. Baraj inşaatlarında büyüyerek prefabrik işinde son teknolojiyi takip ederek yolumuza devam edeceğiz. Betonla ilgili her sektörde, bölge yapısına göre projesi olan her şeyi yapmak istiyoruz.
Capital


Geri Dön