07 / 09 / 2024

TOKİ'den 7.4 milyar TL’lik ihale! Hangi şirketlere gitti?

TOKİ'den 7.4 milyar TL’lik ihale! Hangi şirketlere gitti?

TOKİ tarafından pek çok şehirde konut yapımı için ihaleler gerçekleştirildi. 7.4 milyar TL’lik TOKİ ihalelerini hangi firmalara gittiği belli oldu. İşte ayrıntılar...



Kamu ihalelerinde tartışmalar sık sık gündem oluyor. Bu kapsamda TOKİ'nin ihaleleri ile ilgili tartışmaların ardı arkası kesilmiyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) pek çok şehirde kentte konut yapımı için ihaleye çıktı.

Cumhuriyet'ten Cengiz Karagöz'ün haberine göre; bu ihaleler çerçevesinde iktidarda yakın şirketler, milyarlarca liralık ihale aldı.

TOKİ den 7.4 milyar TL’lik ihale! Hangi şirketlere gitti?

Adana Çukurova’da Söğütlü Mahallesi 2. etapta 980 adet konut yapımı işi için TOKİ, 1 Ağustos tarihinde ihale düzenledi. İhaleyi 2 milyar 343 milyon TL’ye Rönesans Holding’e bağlı REC Uluslararası İnşaat Yatırım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi  kazandı. 

Rönesans Holding’e bağlı söz konusu şirket  Ankara  Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve Marmaris Okluk Koyu’ndaki yazlık sarayı da yapan şirket olarak biliniyor. 

TOKİ den 7.4 milyar TL’lik ihale! Hangi şirketlere gitti?

Diyarbakır Bağlar’da Karacadağ mevkisinde inşa edilmesi lanlanan 976 adet konut yapımı için ise  TOKİ  9 Ağustos’ta ihale düzenledi. Bu ihalenin kazananı da 2 milyar 145 milyon TL ile Özkılıç Yapı İnşaat şirketi oldu. 

Malatya’da ise 1048 adet konut inşası için ihale yapıldı. İhaleyi AK PArti'nin kurucularından eski Bakan Hüseyin Çelik’in “değerli dostum” dediği Nazmi Coşar’ın şirketi Leda Yapı  kazandı. İhalenin oplam bedeli ise 2 milyar 938 milyon TL şeklinde açıklandı. 

Leda Yapı, 2011 senesinden bugüne kadar 37 kamu ihalesini aldı. Bu ihalelerin tamamı pazarlık usulüyle gerçekleştirildi. 

TOKİ den 7.4 milyar TL’lik ihale! Hangi şirketlere gitti?

Bunların yanı sıra TOKİ’den İstanbul ve Ankara için de 2 bin 558 yeni konut müjdesi verildi. TOKİ’nin İstanbul projesi Bağcılar ilçesinde, Ankara projeleri ise Sincan, Evren ve Gölbaşı ilçelerinde hayata geçirilecek. 

Kentsel dönüşüm projesi olarak inşa edilecek olan İstanbul projesinin ihalesi 9 Eylül'de, Sincan projesinin ihalesi 24 Eylül’de, Evren projesinin ihalesi 27 Eylül’de ve son olarak Gölbaşı projesinin ihalesi 11 Aralık 2024 tarihinde düzenlenecek. 

Konut sektöründe son durum: İstanbul'da sadece 700 bin konut boş! Uzmanlar uyarıyor! Ciddi arz sıkıntısı var!

Konut kredilerinde batık oranının patladığı iddiası şimdilik doğru değil!

Kıyı Kanunu'nda kıyı kenar çizgisinden itibaren 100 metrelik sahil şeridine konut yapılamaz deniyor ama uygulama yok!

Muğla ve Kırklareli’de hem satılık hem de kiralık arsa araziler!


Geri Dön