27 / 04 / 2024

As Yapı'dan Riva ve Uskumruköy'e 135 villalık yeni projeler geliyor!

As Yapı'dan Riva ve Uskumruköy'e 135 villalık yeni projeler geliyor!

As Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sert, As Yapı'nın yeni projelerini tek tek açıkladı. Şirket Riva ve Uskumruköy'e 115 ve 20 adet villalık projeleri için düğmeye bastı. İşte ayrıntılar...



As Yapı imzasıyla Bağcılar'da hayata geçirilen 604 konutun yer aldığı As Concept projesinde inşaat tüm hızıyla sürüyor. Söz konusu projede teslimlerin 2025 Aralık'ta yapılması planlanıyor. 

Ekonomimcom köşe yazarı Sadi Özdemir, bugünkü köşesinde As Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sert'in projeler ve sektör ile ilgili yaptığı açıklamaları kaleme aldı. Haluk Sert, nbu sene içinde Riva ve Uskumruköy’de villa projelerine, Beykoz’un farklı bölgelerinde de kentsel dönüş projelerine başlayacaklarına dikkat çekti. 

As Yapı dan Riva ve Uskumruköy e 135 villalık yeni projeler geliyor!

As Concept projesi ile ilgili "Biz projeye yeni başlamıştık ki 6 Şubat depremleri meydana geldi. Durduk ve bu depremlerde oluşan ‘g etkilerini’ dikkate alarak yeniden başladık. Projemiz her şeyden önce depreme dayanıklılık açısından ‘mevzuatın ötesinde çok iddialı’ duruma geldi" açıklamasında bulunan As Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sert, projenin üç etap halinde inşa edildiğini söyledi. 

As Concept yaklaşık 14 dönümlük arsada yükseliyor, 1+1 ile 4+1 olacak şekilde farklı konut tipleri yer alıyor. 

Haluk Sert, yeni projeler ile ilgili de "Riva’da 120 dönüme 115 adet villanın yer aldığı bir projemiz başlayacak. Uskumruköy’de de 20 villanın olduğu bir projeye hazırlanıyoruz. Fakat daha büyük projelerimiz kentsel dönüşüm projeleri olacak. Beykoz’da 180 daire olan bir kentsel dönüşüm projesine start veriyoruz. Aynı bölgede farklı alanlar için görüşmelerine devam ettiğimiz başka dönüşüm projelerimiz de olacak. Bunlar da netleştiğinde açıklayacağız" açıklamasında bulundu. 

As Yapı dan Riva ve Uskumruköy e 135 villalık yeni projeler geliyor!

Haluk Sert, As Yapı'yı 1995 yılında kurduğunu, Galata bölgesinde oteller ve ticari yapılar inşa ettiklerini, ilk konut projesi olarak da 2019 yılında 118 daire olarak As Maslak’ı tamamladıklarını söyledi.

As Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sert, inaat ve gayrimenkul piyasası ile ilgili de açıklamalarda bulundu ve en önemli gündemin kentsel dönüşüm olduğunun altını çizdi. 

"Yeni yasa, tebligat düzenlemesi gibi adımlar çok önemliydi. Bundan sonra dönüşüm için özellikle belediyelerin daha fazla rol alması gerekiyor. Sektörümüzün diğer önemli gündemi maliyetler ve fiyatlar meselesi" ifadelerini kullanan Sert, piyasa durgun olsa da konut fiyatlarının bu seviyede durmayacağının, bu nedenle ‘aklı olan konuta yatırım yapsın’ dediğini belirtti. 

Sert, açıklamasını "Bir de yabancıya satış konusu gündemde ki maalesef adeta yok edildi. Bu konudaki negatif bakış açısı ve algı hızlıca değişmeli. Çünkü bu konu ihracattır ve kalıcı döviz gelmesini sağlar" diyerek tamamladı. 

Mistral İzmir'de yüzde 50 peşin 24 aya varan vade ile son fırsatlar! 

Akiş GYO'dan Londra ve Beykoz'a kentsel dönüşüm projesi!

ABD'de 2. el konut satışları son 5 ayın zirvesinde!


Geri Dön