30 / 04 / 2024

Asansörler iki katlı evlere ve otoparklara da girdi!

Asansörler iki katlı evlere ve otoparklara da girdi!

Artık asansörler sadece çok katlı binaların lüksü olmaktan çıktı...



Asansöre binmeniz için artık ille de çok katlı bir apartmanda yaşamanız ya da bir plazada çalışmanız gerekmiyor. Asansör sistemleri ve teknolojisi söz konusu olduğu zaman, aklınıza gelmeyecek kadar çok özellik devreye giriyor. İş yerleri, otoparklar, ev içi ve hatta kişisel kullanımlara bağlı olarak asansör tipleri de çeşitleniyor. Örneğin Kleemann firmasının, asansörde kalmaktan feci şekilde korkanlar için geliştirdiği sistem ile bu kabus sona eriyor. Kleemann firmasının Türkiye'de üretimini gerçekleştirdiği Maison Lift asansörleri, her türlü ihtiyaç göz önünde bulundurularak geliştirilmiş. Herhangi bir acil durumda jeneratörünüz olmasa bile asansör en yakın olduğu katta durarak kapılarını açıyor ve asansör içinde kalma riskini ortadan kaldırıyor. Ayrıca acil kurtarma durumunda, kabin altında el ile açılabilen bir bölme de yer alıyor. İşte farklı ihtiyaçlar için çeşit çeşit asansör sistemleri...

Merdivenin modeline göre...
Herhangi bir nedenden dolayı yürümekte ve özellikle merdiven inip-çıkmakta zorluk çeken kişilerin kullanımına yönelik olarak tasarlanmış özel asansörler bulunuyor. Merdiveniniz ister düz olsun, ister döner; olası her duruma göre asansör sistemi uygulanabiliyor. Duvara değil de, merdiven basamaklarına monte edilebilen asansör, merdiveninizin dilediğiniz tarafında kullanılabiliyor. Üstelik evde hiçbir tadilata gerek kalmadan ve bir gün içinde monte ediliyor! Kullanımda olmadığı zaman yer kaplamaması için duvarda katlı duran merdiven asansörünü, uzaktan kumandası sayesinde merdiveninizin herhangi bir noktasından bulunduğunuz yere çağırabilirsiniz. Kendisini devamlı şarj eden akülü motoru sayesinde, elektrik kesintisi durumunda bile çalışmaya devam ediyor. Asansör, merdivenlerde bir engelle karşılaştığında durmasını sağlayan 10 güvenlik sensörüne sahip.

Evlerin de ihtiyacı var
Ev tipi asansör sistemlerinde enerji tasarrufu sağlayan, ultra sessiz ve bina tipine göre uygulama kolaylığı sağlayan Kleemann Maison Lift ile yukarıya yolcu taşırken yalnızca 6 kw enerji kullanan sistem, inişlerde ise hiç enerji harcamıyor. Üstelik asansör kuyusuna ihtiyaç duymadığı için ekstra maliyet de çıkarmıyor. Sadece binalarda değil, son dönemde lüks yatlarda bile Maison Lift asansör sistemi kullanılıyor.

Otoparklar için ideal çözümler
Araç kapasitesini arttırıcı çözümler için Kleemann'ın geliştirmiş olduğu hidrolik park asansörü sistemi, bir ya da iki araçlık alanlara, iki ya da dört araç park edebilme olanağı sağlıyor. Park edilecek bölgeye rampa inşa edilememesi durumunda da, iki ve daha fazla kat arasında dikey araç taşınması için özel oto sistemleri ile çözüm getiriyor. Hidrolik otopark asansörü KPS sistemi, özellikle yeni yapılan binalarda park alanlarını genişletmeye ve daha fazla araç park edebilmeye imkan sağlıyor. www.kleemannlifts. com

Cam paneller hayatımıza girdi
Asansör kat kabin butonu ve buton yeri sektöründe faaliyet gösteren Ametal Asansörleri, cam kontrol panelli modelleri ile Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyor. Bildiğimiz metal buton panellerine göre çok daha estetik bir görünüme sahip olan cam paneller, tüm parçaları ile ülkemizde üretilirken, dokunmatik teknolojisi ile de dikkat çekiyor. Cam panellerin üzerinde herhangi bir metal düğme ya da baskı bulunmuyor. Buzlu cam, siyah cam gibi seçenekler sunan modellerde butonlar; sensör teknolojisi ile siz kabine adım attığınız anda varlığınızı algılayarak led ışıklarla farklı desenler, istediğiniz renk, motif ya da şekilde tasarıma dahil edilebiliyor. Böylece kişisel tercihlerinizi ya da zevkinizi asansörünüze taşımanız mümkün oluyor. Aynı şekilde plaza ya da iş merkezinin içindeki asansörlerde kullanacağınız cam panellere, kurumsal renklerinizi de taşıyabiliyorsunuz. Ayrıca cam panel tasarımlarının içine LCD ekranlar da yerleştirilebiliyor.
Günaydın


Geri Dön