01 / 05 / 2024

ASELSAN, Afrika'da hayat kurtaracağını ilan etti

ASELSAN, Afrika'da hayat kurtaracağını ilan etti

Sağlık alanındaki ürünleriyle son dönemde yurt dışı satış başarıları yakalayan ASELSAN, bu kez Güney Afrika'ya ani kalp durmalarında hastanın elektroşokla hayata döndürülmesini sağlayan defibrilatör cihazı ihraç edecek.



ASELSAN'ın, ani kalp durmalarında hastanın elektroşok ile yaşama tutunmasına neden olan otomatik eksternal defibrilatör cihazı da Güney Afrika'da hayat kurtaracak.

Türk savunma sanayisinin öncü şirketlerinden olan ASELSAN, Güney Afrika'nın başkenti olan Pretorya'daki Afrika Havacılık ve Savunma Fuarı AAD 2022'de askeri ve sivil alandaki ürün ve kabiliyetlerini gözler önüne serdi.

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Genel Müdürü Haluk Görgün, AA muhabirine, 2011 senesinden bu güne Güney Afrika'da faaliyet gösteren bir tasarım ve üretim ofisleri bulunduğunu ifade etti.

Güney Afrika'daki çalışan sayısının 47'ye çıktığı bilgisini veren Görgün, ülkede elektro-optik, lazer, elektro-mekanik gibi birimlerde de yetkin bir takıma sahip olduklarını dile getirdi.

Görgün, kamera, görüntüleme sistemleri ve bunlarda kullanılmış olan lazer sistemleri ile ilgili mühendislik birikiminden yararlanarak tasarım çalışmaları yürüttüklerini, yeni ürünler geliştirmiş olduklarını ifade ederek, bu ofisle aynı zamanda çeşitli ürünler ile ilgili Afrika kıtasında ihracat faaliyetleri yürüttüklerini ifade etti.

ASELSAN, Afrika da hayat kurtaracağını ilan etti


Geri Dön