17 / 05 / 2024

ASELSAN ve Airbus Grup işbirliği anlaşması imzaladı!

ASELSAN ve Airbus Grup işbirliği anlaşması imzaladı!

Airbus Grup ve ASELSAN, Berlin Uluslararası Havacılık Fuarı’nda sivil ve askeri aviyonik sistemler, uydu haberleşme sistemleri, elektro-optik ve lazer sistemleri ve emniyetli telsiz haberleşmesi alanlarında işbirliğine ilk adım olarak anlaşma imzaladı...



Airbus Grup ve Türkiye’nin savunma sanayi lideri ASELSAN, bugün Berlin Uluslararası Havacılık Fuarı’nda sivil ve askeri aviyonik sistemler, uydu haberleşme sistemleri, elektro-optik ve lazer sistemleri ve emniyetli telsiz haberleşmesi alanlarında gelecekteki işbirliğine yönelik ilk adım olarak bir çerçeve anlaşma imzaladılar.

 

Bu anlaşma ile güçlerini birleştiren her iki şirket, yeni pazarlara ulaşma yolunda lider aviyonik ve havacılık üreticileri olarak pozisyonlarını daha da sağlamlaştırmayı ve fark edilir nitelikte keskin rekabet kazanımı hedeflemektedir.


Airbus Grup Uluslararası Kıdemli Başkan Yardımcısı Marko Miklis, Türkiye’nin lider elektronik şirketi ile olan işbirliğimizin olumlu yönde gelişmesinden mutluluk duyduklarını belirtti. Her iki şirketin de Türkiye ve ihraç pazarına uygulanabilecek rekabetçi ürünlerinin ve çözümlerinin olduğuna yürekten inandıklarını söyledi. 


ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Hasan CANPOLAT, ASELSAN’ın, Türk elektronik sanayisindeki liderlik rolüne ek olarak Airbus Grup’la yapacağı işbirliği ile küresel pazarlara daha çok erişim sağlayacaklarını belirtti. Sn. Canpolat, “İnanıyoruz ki, bu uzun vadeli işbirliğinin ortaya çıkardığı sinerji, yenilikçi çözümler ortaya koyacak ve her iki firmanın dünya çapında başarısında rol alacaktır.” diye belirtti.


Yapılacak işbirliği çerçevesinde, bir Koordinasyon Komitesinin kurulacağı ve her iki tarafın temsil edildiği çalışma grupları oluşturularak kurumsallaşmanın sağlanacağı belirtilmiştir. Yapılacak iş birliği kapsamının yukarıda belirtilen uygulamaların ötesinde genişletilebileceği yönünde anlaşma sağlandığı belirtilmiştir.


Geri Dön