04 / 05 / 2024

Asgari ücret 1 Ocak 2023 zammında çok büyük deprem! Bu rakamları görenlerin resmen nutku tutuldu! Hemen göz atın!

Asgari ücret 1 Ocak 2023 zammında çok büyük deprem! Bu rakamları görenlerin resmen nutku tutuldu! Hemen göz atın!

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren asgari ücret 1 Ocak 2023 zammında çok büyük deprem! Bu rakamları görenlerin resmen nutku tutuldu... Hemen göz atın...



Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun aralık ayı içinde gerçekleştireceği toplantılarla 2023 asgari ücreti netleşmiş olacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda; Hükümet adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işçiler adına Türk-İş, işverenler adına TİSK bulunuyor. Verilen detaylara göre, komisyon, en az 10 üyenin katılımı ile toplanıyor ve oyların çoğunluğu ile de karar alınmış oluyor. Komisyonda işçi tarafının da, işveren tarafının da beşer temsilcisi yer alıyor. Oyların eşitliği durumunda, (Bakanlığın tespit ettiği) başkanın yer aldığı taraf çoğunluğu sağlamış sayılıyor. Mutabakatla belirlenen 2016, 2019 ve 2022’den sonra  2023 yeni asgari ücretinin de oybirliğiyle belirlenmesi tüm taraflar için ekstra bir kazanç olacaktır.

Asgari ücret tespit komisyonunun Aralık'ta başlayacak toplantılarında konuşulacak ve sonunda kesinleşecek asgari ücret tutarları hakkında şimdiden bazı tahminler yapıldı.

Asgari ücret 1 Ocak 2023 zammında çok büyük deprem! Bu rakamları görenlerin resmen nutku tutuldu! Hemen göz atın!

*Tablo Ümit Atalay'a aittir.

Hürriyet'ten Ahmet Karabıyık köşe yazısında dört farklı net asgari ücret tahmini üzerinden hazırlamış oldukları tabloda ‘sigorta prim maliyetleri’ ve ‘toplam işveren maliyetleri de’ ayrı görülebileceğini belirterek, yüzde 24 artış oranı (net 6 bin 800 lira) ve yüzde 55 artış oranı (net 8 bin 500 lira) arasında bir tutarın kesinleşeceğini öngördüğünü belirtti.

2023 yılında bir çalışanın bir aylık en az ücretinin ‘7 bin 650 lira olarak’ belirlendiği düşünülürse, yaklaşık olarak yüzde 40 oranında artış gerçekleştirilmiş olacak, (2 bin 150 TL artış) işverenin maliyetindeki artış da 2 bin 971 lira şeklinde hesaplanıyor. Halihazırda 5 bin 500 TL net asgari ücret üzerinden, 7 bin 603 TL'lik toplam maliyete katlanan işveren, (net 7 bin 650 lira asgari ücret için) 2023 yılında 10 bin 575 TL toplam maliyete katlanmış olacak. 

Ahmet Karabıyık ayrıca yazısında, 2022 yılı ocak ayı itibarıyla asgari ücretli çalışanların ücretleri üzerinden gelir vergisi ve damga vergisi yükümlülüğünün kaldırıldığını, istisna getirildiğini dolayısıyla hesaplamaların tamamının vergisiz şekilde yapıldığını, sadece (işçi ve işveren) sigorta prim yükümlülüğünün olduğunu da ayrıca hatırlattı.

Emekli promosyonunda ipler koptu! Ziraat, Halkbank, Vakıfbank peş peşe açıkladı! Duyanlar mıh gibi çakıldı! Hemen bakın!

1 Ocak 2023 emekli zammı tek tek hesaplandı! En düşük emekli maaşını duyanların ağzı tam 1 karış açık kaldı! Hemen bakın

Altında bu defa resmen 7 şiddetinde deprem! Bu rakamı görenin ağzı tam 1 karış açık kaldı! İşte 20 Kasım altın fiyatları


Geri Dön