27 / 09 / 2024

Asgari ücret 2025 zammında son durum! İşte yeni asgari ücret için konuşulan rakamlar!

Asgari ücret 2025 zammında son durum! İşte yeni asgari ücret için konuşulan rakamlar!

Geçtiğimiz Ocak ayında 11 bin 402 TL'den 17 bin 2 TL'ye çıkan asgari ücretin 2025 yılının Ocak ayında ne kadar zamlanacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki asgari ücrete ne kadar zam gelecek, asgari ücret 2025 Ocak'ta ne kadar olacak? 




Asgari ücretin 2025 yılının Ocak ayında ne kadar zamlanacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Geçtiğimiz yılın Ocak ayında asgari ücret 11 bin 402 TL'den 17 bin 2 TL'ye çıkmıştı. Ocak 2025’te yeniden zam gelecek olan  asgari ücret belirlenirken, özellikle son 6 aylık enflasyon verileri dikkate alınıyor.

Peki asgari ücrete 2025 Ocak ayında ne kadar zam gelecek? Ocak 2025’te asgari ücret ne kadar olacak? İşte milyonlarca çalışan tarafından merak edilen asgari ücret ile ilgili olarak konuşulan rakamlar...

Sözcü’de yer alan habere göre Asgari Ücret Tespit Komisyonu, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşuyor ve önümüzdeki Aralık’ta gerçekleştireceği toplantılar sonucunda yeni asgari ücreti belirleyecek. Milyonlarca çalışan tarafından merakla beklenen kesin rakam, komisyon toplantıları sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulacak.

Asgari ücret 2025 zammında son durum! İşte yeni asgari ücret için konuşulan rakamlar!

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK? ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM GELECEK? 

Milyonlarca kişi tarafından merak edilen ve araştırılan asgari ücret Ocak 2025'te yeniden artacak. Ekonomistlerin tahminleri ve enflasyon verilerine göre asgari ücretin 24 bin Türk Lirası ile 25 bin 500 Türk Lirası arasında olması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET İÇİN HANGİ RAKAMLAR KONUŞULUYOR? 

Enflasyon verileri ışığında 2025 asgari ücret tahminleri ekonomistler tarafından da peş peşe açıklandı. Sürekli olarak artış gösteren enflasyon nedeniyle 2025 yılının Ocak ayında asgari ücrette büyük artış bekleniyor. Konuşulan rakamların 24 bin Türk Lirası ile 25 bin 500 Türk Lirası arasında değiştiği belirtilirken, Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun da asgari ücret ile ilgili olarak yaptığı çıklamasında kendi tahminine göre, asgari ücretin Ocak ayında 20 bin Türk Lirası ile 21 bin 250 Türk Lirası arasında olabileceğini söylemişti.
 

İzmir’deki kentsel dönüşüm mağduriyeti yargıya taşındı!

Ev sahipleri dikkat! Eski kira sözleşmesine ait kira borçlarını tahsil edebilirsiniz!

Uzmanı, arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyenler için Kayseri’de fırsat gördüğü bölgeleri açıkladı!


Geri Dön