03 / 05 / 2024

Asgari ücret açıklandı ama tartışmalar bitmedi! Vedat Bilgin: 'Panik yarattı'

Asgari ücret açıklandı ama tartışmalar bitmedi! Vedat Bilgin: 'Panik yarattı'

Asgari ücrete dair konuşan Bakan Bilgin, "Bu rakam oldukça ciddi bir rakamdır, bazılarında panik yarattığı." dedi.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, katıldığı bir televizyon programında, asgari ücret ve enlasyon gibi konularıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Vedat Bilgin, enflasyonla ilgili olarak "Bizim tahminlerimize göre enflasyon mayıs ayında % 35-40 civarında olacak." cümlelerini kullandı. Asgari ücrete dair de konuşan Bakan Bilgin, "Bu rakam oldukça ciddi bir rakamdır, bazılarında panik yarattığı." dedi.

Bakan Bilgin'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Dünyada yaşanan büyük sorunlar, Türkiye'ye ağır bir enflasyon olarak yansımıştır. Enflasyon ücretleri düşürür, tahrip eder, öyle bir tarafı vardır. Biz 2 yıldır bu sürecin meydana getireceği sorunları görerek çok açık bir politika izledik. Türkiye sosyal bir devlettir. Emekçileri koruyan bir yapıya sahiptir. Biz bu yaklaşımı son 2 yılda kararlılıkla sürdürdük. Enflasyon geçtiğimiz ay hız kesmeye başladı. Tahminimizce, yüzde 35 ila 40 arasında mayıs ayına gireceğiz.

Asgari ücret açıklandı ama tartışmalar bitmedi! Vedat Bilgin: Panik yarattı

"KAÇ GÜNDÜR TELEFONLARIMIZ SUSMUYOR"

Biz 8 bin 500 rakamını açıklarken, beklentileri ölçen bilimsel bir çalışma yaptırdık ve derinlemesine gözlem ve araştırma teknikleri olan bir araştırma yaptırdık. Küçük, büyük ve orta ölçekte çalışan işletme sahiplerine, yöneticilere, sendikalara, işçilere, bir de kamuoyuna sorduk. Belirlediğimiz asgari ücret rakamı, Cumhuriyet tarihinin rekoru. Peşin muhalefet yapmak isteyenler kendilerine gerekçe üretmekte zorlanabilir. Biz doğru yaptığımızı biliyoruz. Kaç gündür telefonlarımız susmuyor. Bu rakam çok ciddi bir rakamdır, bazılarında panik yaratmıştır. 7 bin 500- 8 bin arasında beklentileri olanlar, rahatsızlık duymuşlardır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön