04 / 05 / 2024

Asgari ücret desteği bekleyenler müjde! Artış yaşandı! İşte 2023 asgari ücret desteği tutarı!

Asgari ücret desteği bekleyenler müjde! Artış yaşandı! İşte 2023 asgari ücret desteği tutarı!

Asgari ücret zammından sonra merakla beklenen asgari ücret desteği tutarı açıklandı. İşte detaylar!



Yeni asgari ücret 8 bin 506 TL olarak belirlendi ve işverenlere asgari ücret desteği de yükseltildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti TBMM Grup Toplantısı'nda asgari ücret desteğinin yükseltildiğini duyurdu.

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ NEDİR?

İşletmelere verilen destek parasıdır. Bu destek parası yani asgari ücret desteği, işverenin iş yerinde çalıştırdığı asgari ücretli personel sayısına göre farklılık göstermektedir.

1,4 MİLYON İŞLETMEYE DESTEK KAPIDA!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından işveren vatandaşlara 6 ay süre ile verilen asgari ücret desteği ödemelerine zam geldi. Toplamda 1,4 milyon işletmeye 6,2 milyar lira destekte bulunulacak.

2023 ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ ARTIŞ SAĞLANDI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda, küçük işletmelere ödenmekte olan asgari ücret desteğinin 250 TL'den 400 TL'ye yükseltildiğini duyurdu.

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİNDEN KİMLER YARARLANIR?

Asgari ücret desteğinden yaklaşık olarak 1 milyon 860 binin üzerinde işletmeyle birlikte ev hizmetlisi çalıştıran işveren de faydalanacak.

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ ŞARTLARI NELER?

Asgari ücret desteğinden faydalanabilmek için 2022 yılına ait aylık prim ve hizmet belgelerinin ya da muhtasar, prim hizmet beyannamelerinin yasal süresi boyunca verilmesi, eksik bildirimde bulunulmaması gerekiyor. Asgari ücret desteği ile sağlanacak indirim tutarı, takip eden aylardan doğan sigorta prim borçlarına mahsup edilecek.

DAMGA VERGİSİNDEN MUAF TUTULUYOR

İşçi ve memur olmak üzere ücret geliri elde eden tüm çalışanların asgari ücrete kadar olan kazançları gelir vergisi ile birlikte damga vergisinden muaf tutuluyor. Asgari ücretin vergi dışı olması sadece brüt ücretle çalışanlara avantaj sağlayacak. Net ücret ile çalışanlar gelir vergisi diliminden etkilenmedikleri için onlar açısından bakıldığı zaman bir avantaj olmayacak, işverenleri yararlanacaktır.

2023 özel sektör zam oranları! Hangi sektör ne kadar maaş zammı alacak?

Darphane 85 işçi alımını duyurdu! Kamu personeli olmak isteyenlerin beklediği fırsat! İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön