29 / 04 / 2024

Asgari ücret düzenlemesinde büyük müjde geldi! Bu rakamı duyan inanamadı! Hemen bu son dakika hesaplamasına bakın!

Asgari ücret düzenlemesinde büyük müjde geldi! Bu rakamı duyan inanamadı! Hemen bu son dakika hesaplamasına bakın!

Milyonlarca kişi tarafından merak edilen de araştırılan asgari ücret düzenlemesi bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki asgari ücret ne zaman açıklanacak? İşte kalem kalem o rakamlar...



ASGARİ ÜCRETTE  'ENFLASYON FARKI' HESABI

Merakla beklenen 'Enflasyon farkı' hesabı asgari ücret Temmuz zammı için masadaki formüller arasında yer alıyor.  Yüzde 40,75 beklenen enflasyon oranına göre asgari ücret hesabı yapıldığında;

ASGARİ ÜCRET OCAK 2022 NET HESABI (TL/AY)

ASGARİ ÜCRET 5.004,00 TL
SGK PRİMİ YÜZDE 14 700,56 TL
İŞSİZLİK SİG. PRİMİ %1 50,04 TL
KESİNTİLER TOPLAMI 750,60 TL
NET ASGARİ ÜCRET 4.253,40 TL

6 AYLIK ENFLASYON BEKLENTİSİNE GÖRE HESAPLANAN NET ASGARİ ÜCRET TEMMUZ 2022

ASGARİ ÜCRET 7.043,13 TL
SGK PRİMİ YÜZDE 14 986 TL
İŞSİZLİK SİG. PRİMİ %1 70,43 TL
KESİNTİLER TOPLAMI 1.056,43 TL
NET ASGARİ ÜCRET 5.986,66 TL

Asgari ücret düzenlemesinde büyük müjde geldi! Bu rakamı duyan inanamadı! Hemen bu son dakika hesaplamasına bakın!

6 aylık beklentilere göre yapılan asgari ücret hesabına göre net asgari ücret 5.986 lira olarak ortaya çıktı. Kesintiler toplamı ise  1.056 TL şeklinde oldu.

Asgari ücret için masadaki 'Kademeli' modelin devreye alınması halinde 'Prim' hesabındaki gibi devlet desteğinin belli sayıya kadar personel çalıştıran işverenleri gözetecek şekilde kademeli olarak ayarlanması ile hem 'Enflasyon farkı' hesabı hem de 'Prim' hesabı kullanılacak.

Eğer söz konusu bu model onaylanırsa; Asgari ücret enflasyon farkı kıstas alınarak belirlenecek ve prim desteği de işverenlerin çalıştırdığı personel sayısına göre kademeli şekilde ayarlanmış olacak. Böylelikle de asgari ücret artışı ile hem işçi sevinecek hem de işverenin eli rahatlamış olacak.

ASGARİ ÜCRET DİĞER SENARYO YÜZDE 20-25 ZAM 

Milyonlarca kişinin merakla beklediği asgari ücret için gündeme gelen önemli senaryolardan bir taneside yüzde 20-25 zam oranı seçeneği olarak dikkat çekiyor. Buna göre yüzde 20 zam halinde net asgari ücret 5.316,75 TL lira, yüzde 25 zam halinde ise net asgari ücret 5.316,75 TL şeklinde belirlenecek.

Yeni asgari ücretin maaşlara yansıtılmasını sağlayacak değişiklik yapıldı

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş’tan asgari ücretle ilgili nokta atışı tahmin! 3 ay önceden bildi

Asgari ücret için ilginç talep: "Zammı bize yansıtmayın"


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön