02 / 05 / 2024

Asgari ücret için ilk adım atılacak! Asgari ücret 2023 ilk toplantı ne zaman yapılacak?

Asgari ücret için ilk adım atılacak! Asgari ücret 2023 ilk toplantı ne zaman yapılacak?

Asgari ücrete yapılacak zam, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun vereceği karar ile netliğe kavuşacak. İşte “Asgari ücret 2023 ilk toplantı ne zaman yapılacak?” sorusunun yanıtı!



ASGARİ ÜCRET ZAM GÖRÜŞMELERİ BAŞLIYOR!

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranları yüzde 85 seviyesinde yer alıyor. Vatandaşların alım gücü her geçen gün aşağı çekilirken asgari ücretin en az iki katına çıkması bekleniyor. İşçi Sendikaları asgari ücret Komisyonu tarafından yapılacak görüşmeler sonucunda yeni tutarlar açıklığa kavuşacak. Kulislerde konuşmaları sürerken zam pazarlığında 10 ile 13 bin TL aralığında bir artış yapılması düşünülüyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda yer alan DİSK, Aralık ayının ilk günlerinde asgari ücret hakkında açıklama yapacağını belli. DİSK başkanı Arzu Çerkezoğlu konu hakkında açıklamalarda bulundu. Çerkezoğlu, iki asgari ücretlinin çalıştığı eve en az yoksulluk sınırına denk gelecek bir maaş ödemesi yapılması gerektiğinin altı çizildi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, 2023 yılı asgari ücret beklentisine dair açıklamada bulundu. 2023 yılı asgari ücret miktarının ne kadar olacağına dair tartışmalar devam ederken patronlar kulübü TÜSİAD'dan açıklama yapıldı. Bloomberg HT’ye açıklamalarda bulunan Orhan Turan, şu açıklamayı yaptı; "Düşük TL ve ucuz iş gücü ile Türkiye’nin rekabet gücünün sürdürülebilir olabileceği fikrindeyim. Bu, 50 yıl önce Uzak Doğu’nun yöntemiydi. Rekabetçi kur ucuz, iş gücü ile ihracatı büyütmek. Bunları yaptığınızda 5-6 ay nefes alıyorsunuz ama sürdürülebilir duruma getiremiyorsunuz"

“UZUN VADELİ KREDİ ALMAK KOLAY DEĞİL”

Turan, işletme sermayesi ve şirketlerin krediye erişimi hakkında da, 2022'de şirketlerin işletme sermayesi ihtiyacı arttığını söyleyerek, “Geçen yıl 100 bin dolar işletme sermayesi olan bir şirketin 200, hatta 400 bin dolara ihtiyacı var. Reel sektörün finansmana ulaşımı rahat olmalı. Son dönemde finansmana erişim ihracatçı firmalar dışında çok kolay değil. Ticari kredilere erişimin rahat olduğunu keşke söyleyebilseydik. Yatırım kredilerine ulaşmak, uzun vadeli kredi almak kolay bir halde değil. Şirketler için kredi limitlerinin yükseltilmesi gerek."

Emekliye büyük zam! TEB promosyon yarışında diğer bankaları solladı! İşte TEB emekli promosyonu!

Hisseli tapuya dair bilinmeyenler! Noterde hisseli tapu satışı nasıl yapılır?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön