Kent Haberleri

Asgari ücret için yeni rakam ortaya çıktı! Telaffuz edilen bu rakamı daha önce ne gördünüz ne de duydunuz!

Yeni yılın Ocak ayında maaşlara yapılacak olan maaş zammı pek çok vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Milyonlarca kişinin merak ettiği asgari ücret için yeni tahminlerde gelirken, Uzman isim, Bakan Mehmet Şimşek’in asgari ücrete bakışı ve kamuoyu baskısıyla ne oranda artacağını açıkladı.

Milyonlarca vatandaşın gözü 2025 yılının ocak ayında maaşlara yapılacak olan maaş zammına çevrildi. Yeni yıl asgari ücret zam çalışmaları henüz başlamasa da veriler ışığında tahminlerde peş peşe ortaya çıkıyor. T24 yazarı Murat Batı konu ile ilgili olarak yaptığı hesaplamalarda, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kafasındaki oranın yüzde 33-36 bandında olduğunu belirtirken, net rakam olarak asgari ücretin 22 bin 953 Türk Lirası olacağını beklediğini açıkladı.

AÇLIK SINIRI ASGARİ ÜCRETİ GEÇTİ

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Ocak ayında yüzde 49 oranında maaşlara zam yapılarak 17 bin 2 Türk Lirası’na kadar gelmişti. Fakat yapılan zam 10 ayda eridi. Öyle ki açlık sınırı TÜRK-İŞ’e göre 19 bin 830 Türk Lirası’na gelerek asgari ücreti geride bırakmıştı. Maaşların bu derece düşük olduğu ortamda geçinmekte zor.

2025 YILINDA YENİ ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Her sene sonu asgari ücrete yıllık enflasyon oranına göre zam gerçekleştiriliyor. İşte tam da bu noktada Ocak ayı pek çok vatandaş tarafından merakla bekleniyor. Maaş zammına ilişkin, uzman isimlerden peş peşe  tahminler gelmeye devam ediyor. Bunlardan bir tanesi de T24 yazarı Murat Batı’dan geldi.


OLMASI GEREKEN ZAM YÜZDE 41

Murat Batı, asgari ücretin maksimum yüzde 41’e yakın bir oranda artması gerektiğine değindi. Fakat orta vadeli program hedefi ve yaratılmaya çalışılan yüzde 25 artış algısı ile birlikte değerlendirildiğinde artışın yüzde 25 ila yüzde 41 aralığında gerçekleşeceğini duyurdu.

“22 BİN 953 LİRA OLACAĞINI BEKLİYORUM”


Batı, Bakan Mehmet Şimşek’in asgari ücrete bakışı ve kamuoyu baskısıyla beraber  değerlendirdiğimde asgari ücret artışının orta noktada bir yerlerde olacağını söylerken, “Yüzde 33-36 bandında gerçekleşeceğini sanıyorum. Hatta daha da spesifik bir tahmin yaparak yüzde 35 artacağını ve net asgari ücretin 22 bin 953 Türk Lirası olacağını sanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Emekli maaşlarındaki fark için yapılacak düzenleme gündemden çıktı! Yeni emekli olacaklar maaş düşüşünden nasıl kurtulur

Marmara'da beklenen 7.5 şiddetindeki deprem için 'erken uyarı' şart! 

AVM metrekare verimlilik endeksi yüzde 55 arttı! AVM’lerde kiralanabilir metrekare alanı başına düşen ciro 12 bin 500 TL