22 / 05 / 2024

Asgari ücret teklifini güncelledi! Bomba rakam geldi! Duyan bayram edecek!

Asgari ücret teklifini güncelledi! Bomba rakam geldi! Duyan bayram edecek!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, katıldığı bir televizyon programında asgari ücret zammına dair açıklamalarda bulundu. Erbakan, Türkiye’de açlık sınırının 7 bin 425 lira olduğunu dile getirdikten sonra asgari ücrete yapılması gereken zam oranını belirtti.



Asgari ücret teklifini güncelledi! Bomba rakam geldi! Duyan bayram edecek!

ASGARİ ÜCRET 14 BİN TL OLMALI

Asgari ücret zammına ilişkin açıklamalarda bulunan Fatih Erbakan'dan konu ile alakalı flaş bir açıklama geldi.  Erbakan, bir önceki açıklamasında belirttiği yüzde 200 zam teklifini güncelledi.

Dört kişilik bir ailenin açlık sınırının 7 bin 425 TL olduğunu, yoksulluk sınırının ise 24 bin TL olduğunu dile getiren Erbakan, “Bize göre asgari ücrete yüzde 150 zam yapılmalı. 14 bin TL olması gerekiyor" dedi.

Fatih Erbakan’ın konuyla alakalı açıklaması şöyle;  "Dört kişilik ailenin Ekim ayında Türkiye’de açlık sınırı 7 bin 425 lira olmuş. Asgari ücretinde 5 bin 500 lira olduğunu düşündüğümüzde 2 bin lira açlık sınırının altında. Ülkemizde yoksulluk sınırı 24 bin lira, 2 kişilik aile için. Sayın cumhurbaşkanı ‘evlenin, 3 tane çocuğunuz olsun’ diyor ama 3 çocuklu ailenin yoksulluk sınırı 30 bin lirayı geçmiş. Bekar bir çalışanın yaşam maliyeti 9 bin 700 lira. Bize göre asgari ücrete yüzde 150 zam yapılmalı. 14 bin TL olması gerekiyor" dedi.

Vakıfbank’tan müjde! 4 gün kaldı sakın kaçırmayın!

Kritik tarihi açıkladı! Dolar 4 gün sonra resmen çakılacak!

İş Bankası duyurdu! Tam bir sene ücretsiz olacak!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön