28 / 08 / 2024

Asgari ücret zammı için konuşulan rakam ortaya çıktı! Asgari ücret Temmuz 2024 zammında son dakika!

Asgari ücret zammı için konuşulan rakam ortaya çıktı! Asgari ücret Temmuz 2024 zammında son dakika!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı merakla beklenirken, SGK Başuzmanı İsa Karakaş asgari ücrete 3-4 bin TL zam gelebileceğini belirtti. İşte İsa Karakaş'ın konu ile ilgili o açıklamaları...



 

Ülkemizde asgari ücret belirlemeleri ve ekonomik belirsizlikler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın enflasyon tahmini ve temmuz zammı beklentisiyle gündemdekini yerini koruyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 2. Enflasyon Raporu toplantısında enflasyon tahminini revize ederek yüzde 38’e çıkarttı söz konusu bu revizyon, 6 aylık enflasyon beklentisinin de yüzde 26’nın üzerine çıkmasına sebep oldu.

Halktv'de yer alan habere göre milyonlarca çalışan asgari ücret zammı ile ilgili araştırmalar yaparken, SGK Başuzmanı İsa Karakaş'tan çok konuşulacak bir iddia geldi.

Asgari ücret zammı için konuşulan rakam ortaya çıktı! Asgari ücret Temmuz 2024 zammında son dakika!

ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM GELECEK? TEMMUZ 2024 ASGARİ ÜCRET ZAMMINDA SON DAKİKA

SGK Başuzmanı İsa Karakaş konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada asgari ücrette yapılacak olası bir ara zammın önemine değindi. Verilen detaylara göre  kamu zamlarının Haziran ayından sonra yansıtılması beklenirken, Eylül'de asgari ücrete bir ara zam gelebileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Gelecek zam oranlarına dair tahminler, 3 ila 4 bin Türk Lirası arasında bir artış olabileceğini gösteriyor. Söz konusu bu artış, işverenlerin asgari ücrete olan maliyetlerini de artıracak.

ASGARİ ÜCRETTE TEMMUZ ZAMMI BEKLENTİSİ

Son dönemlerde yaşanan ekonomik dalgalanmalar, ülkemizin ekonomik göstergelerinden biri olan enflasyonu derin bir biçimde etkiledi. Resmi olarak açıklanan TÜİK verilerine göre, ilk dört ayda ortaya çıkan yüzde 18.72’lik enflasyon artışı, asgari ücretin alım gücünde de önemli bir sıkıntı yaşattı. Temmuz'da yapılacak zammın büyük öneme sahip olduğu belirtiliyor fakat Bakan Işıkhan’ın açıklamaları doğrultusunda, hükümetin asgari ücrete zam yapma gibi bir düşüncesi şu an için yok.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre  enflasyonun ekonomik verileri iyi yönde etkilemesi bahane edilerek asgari ücrete zam yapılmayacağı ilan edildi. Söz konusu bu durum da  işçilerin ve ailelerinin geleceği için endişe veren bir tablo yaratıyor.

 

"Evde Bakım Yardımı" ödemeleri banka hesaplarına yatırıldı...

BİM 21 Mayıs 2024 aktüel ürünler kataloğu! Salı günü BİM'e ne gelecek? BİM'deki fırsat ürünleri kaçırmayın!

Skoda'dan 250 bin TL'lik büyük fırsat! Son tarih 31 Mayıs 2024! Kaçırmayın!


Geri Dön