07 / 05 / 2024

Asgari ücret zammı zam yağmurunu çağırdı! Marketlere gidenler hayretler içinde! İşte detaylar!

Asgari ücret zammı zam yağmurunu çağırdı! Marketlere gidenler hayretler içinde! İşte detaylar!

Asgari ücret zammı uzun bir süredir bekleniyordu ve geçtiğimiz gün açıklandı. 2023 asgari ücret zammı ekmekten peynire her şeyin fiyatını etkiledi. İşte detaylar!



GIDA FİYATLARI VİRAL OLDU!

2023 yılında verilecek asgari ücret zammı belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni asgari ücretin ardından zincir marketlerde zamlanmalar başladı.  Marketlere giden vatandaşlar karşılaştıkları fiyat etiketi ile hayatının şokuna uğradı. Sosyal medyada paylaşın gıda fiyatları viral oldu. Marketlerinin yeni oyunu ortaya çıktı.

İşte zincir marketler tarafından yapılan zamlı gıda fiyatlarına dair ayrıntılar…

ZİNCİR MARKETLERİNİN YENİ OYUNU ORTAYA ÇIKTI!

Milyonlarca çalışan kişilerin beklediği 2023 asgari ücret zammı açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Beştepe’de yaptığı açıklama sonrası zincir marketleri zam yağmuruna başladı. Daha zamlı maaşlarını alamayan vatandaşlar gıda fiyatlarında yapılan oyunla hayatının şokunu yaşadı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler herkesi isyan ettirdi.

GIDA FİYATLARINA YÜZDE 100 ZAM!

Sosyal medyada yayınlanan fotoğraflarda temel gıdadan temizliğe kadar onlarca ürüne zam geldiği görülüyor. Banyoda mutfakta evin her yerinde temizlik için kullanılan bir çamaşır suyu 2022 yılında 19 lira 90 kuruşluk fiyat ile yıla giriş yaparken, gün geçtikçe o da zamma uğradı. Fiyatı Ekim ayında 32 lira 90 kuruşa, Kasım ayında 37 lira 90 kuruşa, Aralık ayında 42 lira 90 kuruşa çıktı.

32’li tuvalet kâğıdı fiyatı yalnızca bir ay önce 120 liraya satılırken bugünkü satış fiyatı 200 liraya ulaştı. Hatta bazı market ve markalarda 250 liraya kadar yükseldi. Bir kilo çiğ köftenin fiyatı 2 ay önce 49 lira 90 kuruştu Aralık ayında ise 69 lira 90 kuruşa yükseldi.

EKMEK FİYATI 5 LİRAYA KADAR YÜKSELDİ!

Gazlı içecekler de zamma maruz kaldı, 2021 yılında 9 lira 50 kuruş olan bir içecek 2022 yılında artık 30 lira zam oranı yüzde 200’ü aştı. Ekmek fiyatı da İstanbul’da 5 liraya kadar çıktı.

Ocak 2023 emekli memur zammı ne kadar olacak? Emekli ve memur zammında bu rakamlar ilk kez dilleniyor!

Asgari ücret zammından sonra hesaplar alt üst oldu! Kıdem tazminatında değişiklik! İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön