17 / 06 / 2024

Asgari ücret zammında kulis bilgileri geldi! Ünlü ekonomist, tarih vererek duyurdu!

Asgari ücret zammında kulis bilgileri geldi! Ünlü ekonomist, tarih vererek duyurdu!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret zammı için kulis bilgileri sızdı. Peki asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete ne zaman zam gelecek? İşte son dakika detayları...



Milyonlarca çalışanı oldukça yakından ilgilendiren asgari ücrette artış yapılacağı şeklinde kulis bilgilerine ulaştığını açıklayan ekonomist Şeref Oğuz çok önemli açıklamalar yaptı. İşte açıklamasında hükümetin 4-5 plan üzerinde çalıştığını dile getiren Şeref Oğuz'un o açıklamaları...

Ekonomi gazetesi yazarı ekonomist Şeref Oğuz, başkent kulislerinde asgari ücret ile ilgili konuşulan detayları paylaştı.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücretin Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (TÜRK-İŞ) açıkladığı açlık sınırının altına düştüğüne değinen Ekonomist Şeref Oğuz, "Artış yapmak zorundalar" diyerek şunları söyledi:

"YARALI CEYLAN ÖLDÜĞÜNÜ ANLAYANA KADAR KOŞARMIŞ"

"Hükümet yerel seçimlerde halktan bir uyarı aldı. Varlığı sorgulanır duruma geldi. İnsanlar 2028 yılına kadar dayanamaz erir. Hatta gözlemciler şu şekilde örnekler veriyor; ceylana ateş edersin, yaralı ceylan öldüğünü anlayana kadar koşarmış. İktidar ABD'deki benzetmeyle şu an topal ördek durumunda. Tabanını kaybetmeyle karşı karşıya. 2. parti konumuna düştü. Asgari ücret halktan gelecek tepkiler ve işsizlik sebebiyle zaten artırılmak durumunda."

Asgari ücret zammında kulis bilgileri geldi! Ünlü ekonomist, tarih vererek duyurdu!

"ASGARİ ÜCRET KARARI BAKAN ŞİMŞEK'İN DEĞİL ERDOĞAN'IN UHDESİNDE"

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücrete zam yapılmayacağı şeklindeki açıklamaları dile getiren Ekonomist Şeref Oğuz, "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek buna şiddetle karşı olmakla beraber, son sözü yine Cumhurbaşkanı Erdoğan söyleyecek. Asgari ücret Mehmet Şimşek'in ve diğer bakanların kapsama alanı dışında. Bu iş tamamen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uhdesindedir. Bu arada memurun kat sayısını artırmak yerine, asgari ücreti artırarak toplumu rahatlatma külfetinin maliyetini de özel sektöre yükleyeceksin. 'Özel sektör bunu finanse etsin' görüşü de hakim. Bir Silifke türküsü var, 'herkes kesesinden yiyip içsin saltanatım var benim'..." dedi.


ASGARİ ÜCRETE NE ZAMAN ZAM GELECEK?

Kon ile ilgili olarak yaptığı açıklamada hükümetin masasında asgari ücretle ilgili 4-5 ayrı çalışma olduğuna değinen Ekonomist Şeref Oğuz, şunları dile getirdi: "Ben asgari ücrette artışı 3. çeyrekte bekliyorum. Eylül ayına bırakabilir. Şu hesapların yapıldığı şeklinde kulis bilgilerine ulaştım; baz etkisiyle beraber enflasyon 20-22 puan düşecek ve ondan sonra asgari ücrette düzenleme yapacaklar. 

Bu durum işvereni de rahatlatacak, aynı zamanda da kendileri 'Bakın asgari ücrete zam yaptık' diyebilecekler. Masada 4-5 tane çalışma var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seçenek oluşturuyorlar."

,

Köylerde evi, sahillerde yazlığı olanların da emlak vergisi artacak mı? Evi, yazlığı olana şok! 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan 4 il için yeni uyarı: 7.3 büyüklüğünde deprem olabilir!

Bir evin fiyatı nasıl belirlenir? Tebernüş Kireçci 3 yöntemi açıkladı! 


Geri Dön