30 / 04 / 2024

Asgari ücret zammında son dakika! Bakan Işıkhan şimdi açıkladı! Asgari ücrete Temmuz 2024'te zam var mı? 

Asgari ücret zammında son dakika! Bakan Işıkhan şimdi açıkladı! Asgari ücrete Temmuz 2024'te zam var mı? 

Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından merak edilirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan son noktayı koydu. Peki asgari ücrete Temmuz 2024'te zam var mı? 



Milyonlarca kişi asgari ücret ile ilgili son dakika gelişmeleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Asgari ücrete Temmuz ayında ara zam yapılıp yapılmayacağı pek çok kişinin gündeminde yer alırken konu ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Peki asgari ücrete Temmuz 2024'te zam var mı? 

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren asgari ücret ve emeklilere ara zam yapılacağına ilişkin iddialar peş peşe gündeme gelirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da tartışmalara son noktayı koydu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada asgari ücret ve emeklilere ara zammın gündemde olmadığını kaydetti.

Bakan Vedat Işıkhan, sorulan bir soru üzerine, "En düşük emekli aylığı 10 bin Türk Lirası. Zaten bu yılın temmuz ayında enflasyondan veya sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak. Bunun dışında asgari ücrete ara zam düşünmüyoruz." dedi.

Asgari ücret zammında son dakika! Bakan Işıkhan şimdi açıkladı! Asgari ücrete Temmuz 2024 te zam var mı? 

AÇLIK SINIRI 16 BİN 646 TL

DİSK Birleşik Metal-İş Sınıf Araştırmaları Merkezi (BİSAM) tarafından bu yılın Mart ayına ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı rakamları geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. DİSK Birleşik Metal-İş Sınıf Araştırmaları Merkezi tarafından yapılan hesaplamalara göre açlık sınırı 16 bin Türk Lirası'nı yoksulluk sınırı da 57 bin Türk Lirası'nı ve tek başına yaşayan bir kişi için ise yoksulluk sınırı da 25 bin Türk Lirası'nı aştı. 

Bu şekilde, açıklanan rakamlara göre, açlık sınırının 17 bin 2 Türk Lirası olan asgari ücreti geçmesine sadece 356 Türk Lirası kalmış oldu.

BİSAM Beslenme Kalıbı üzerinden yapılan hesaplamalara göre dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için aylık olarak yapması gereken harcama tutarı 2024 yılının Mart ayı için 16 bin 646 Türk Lirası şeklinde belirlendi.

İnşaat maliyeti Şubat'ta yüzde 70,05 arttı! Bina inşaatı maliyet endeksi de katlandı! 

İzmir'de satılık ve kiralık ev fiyatlarındaki artış tersine göçü hızlandırdı!

Milli Emlak'tan son dakika Nisan 2024 müjdesi! 4 bin TL'ye KDV'den muaf arazi fırsatı!


Geri Dön