10 / 05 / 2024

Asgari ücret zammında son viraj! Asgari ücret toplantısı sona erdi! İşte detaylar!

Asgari ücret zammında son viraj! Asgari ücret toplantısı sona erdi! İşte detaylar!

Asgari ücret zammının ne kadar olacağı merakla bekleniyor. Zammın oranını belirlemek için yapılan Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısı bugün gerçekleştirildi. İşte detaylar!



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl başkanlığında gerçekleştirilen komisyonda, işveren heyetine TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, işçi heyetine TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak başkanlık etti. Basına kapalı yapılan asgari ücret zammı toplantı 2,5 saat sürdü.

KOMİSYON İKİNCİ KEZ BİR ARAYA GELDİ!

Komisyon sonrası kameraların karşısına geçen TİSK Genel Sekreteri Akensel Koç canlı yayında asgari ücret Ocak 2023 zammına dair şu ifadeler ile açıklama yaptı; 'Gelen raporları değerlendirdik. Ek bilgi istedik. Daha önceki yıllarda olduğu gibi asgari ücret işveren desteği de bu yıl masada. Talebimizi yeniledik.”

"ASGARİ ÜCRET ZAMMI TOPLANTIDA RAKAM GELMEDİ"

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Kavlak, "Toplantıda bir rakam gelmedi. İnşallah son toplantıda belli olacak" diye konuştu.

BAKAN BİLGİN’DEN ASGARİ ÜCRET MESAJI GELDİ!

Toplantı öncesinde asgari ücret zam oranı ve açıklanacağı tarih hakkında; “Asgari ücret diğer ücretli çalışanların ücretlerinin de yukarıya tırmandırılmasını sağlıyor. Geçtiğimiz yıl yüzde 50 sonrası yüzde 30 artışlar ücretler arasındaki farklılaşmanın yukarı doğru gittiğini ortaya koymaktadır. Bu defa da aynı şekilde geniş bir uzlaşma ile bunu gerçekleştiririz diye ümit ediyorum. Karşılaştığımız her sorunun çözülebileceğine ve Türkiye'nin bunu çözebilecek bir iradeye sahip olduğuna inanıyoruz. Bu tür projelerin daha mikro ölçeksi sorunların bir araya getirilerek çözülmesine dair de, kayıt dışı istihdama dönük katkıların önemini bu bağlamda değerlendirebiliriz. Bu hafta asgari ücretle ilgili önemli bir toplantı yapıyoruz. Toplantı bittikten hemen sonra bir değerlendirme yaparak kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Kredi notum düşükse nasıl kredi alabilirim 2022?

KYK burs ne zaman açıklanacak? KYK burs ne kadar olacak 2023? KYK kredi sonuçları ne zaman açıklanacak 2022?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön