Kent Haberleri

Asgari ücret zammını merak edenler dikkat! Kulislerde konuşulan zam oranı ortaya çıktı!

Milyonlarca kişinin merak ettiği ve araştırdığı 2025 yılında geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi için süreç önümüzdeki hafta başlıyor. Peki asgari ücrete yeni yılda yüzde kaç zam gelecek?

Önümüzdeki yıl uygulanacak olan asgari ücretin belirlenmesi için geri sayım resmen başladı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre önümüzdeki hafta itibarıyla başlayacak olan ve milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen bu maraton, iktidar kulislerinde şimdiden konuşulmaya başlandı. Yüzde 36-37 civarında bir artışın gündemde olduğu kaydediliyor ve bu da zam oranının beklentilerin altında kalacağına işaret ediyor.

MİLYONLARIN GÖZÜ TBMM’DE

Asgari ücret alan milyonlarca kişi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) önümüzdeki hafta başlayacak olan ve yaklaşık 2 ay devam edecek olan bütçe görüşmelerine odaklanmış durumda. "2025’te asgari ücret ne kadar olacak?" sorusu herkesin merak ettiği sorular arasında yer alırken, iktidar kulislerinde ise bu kritik artışın oranı ile ilgili rakamlar da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya imzalı habere göre siyaset gündeminin yanında ekonomi gündemi de önümüzdeki haftalarda yoğunlaşacak. TBMM, yaklaşık olarak iki ay devam edecek olan bütçe görüşmeleriyle meşgul olacak. Sene sonunun en önemli başlıklarından biri de açlık sınırının altına gerileyen asgari ücrete yapılacak olan zam olacak.

YÜZDE 49 ARTMIŞTI

Geçtiğimiz yıl yüzde 49 oranında yapılan zamla 17 bin 2 Türk Lirası’na çıkan asgari ücretin, önümüzdeki yıl ne kadar artacağı, Aralık ayının başında toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından karara bağlanacak. Fakat merakla beklenen söz konusu artış oranıyla ilgili tahminler şimdiden konuşulmaya başlandı.


ASGARİ ÜCRET ZAMMINDA SON DURUM NE? 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre iktidar kulislerinde, sene sonu enflasyon oranı ve 2025 yılı hedef enflasyon oranı ile yeniden değerleme oranları dikkate alınıp çeşitli senaryolar dile getiriliyor. İşte tam da bu çerçevede, önümüzdeki sene asgari ücret zammının yüzde 36-37 civarında olabileceği kaydediliyor. Söz konusu bu oran, asgari ücretin yaklaşık olarak 6 bin liralık bir artışla 23 bin Türk Lirası civarına yükselmesi anlamına geliyor ve beklentilerin de oldukça altında kalacağı yorumlarına neden oluyor. 

 

Yatırımcıların tercihi faiz ve altın oldu, uzmanından 'Toprak yatırımı her zaman kazandırır' uyarısı geldi!

Kuzey Kıbrıs’tan gayrimenkul alacaklara kritik uyarı: 75 günlük süreyi sakın kaçırmayın!

En düşük emekli maaşı asgari ücret kadar mı oluyor? Kanun teklifi Meclis'e geldi...