Ekonomi

Asgari ücrete ek zam sonrası gelecek yeni zammı Fatih Portakal açıkladı! Rakamı duyanların ağzı açık kalacak

Asgari ücrete 1 Temmuz'da gelen yüzde 30 zam miktarı çalışanın cebine girmeden ürünlere gelen zamla anında erimeye başladı. Zam furyasına ilk yumurtayla başlandı. İkinci rekor zammın neye geleceğini Faith Portakal açıkladı. Duyanların ağzı açık kalacak!Asgari ücrete 1 Temmuz'da yapılan yüzde 30'luk zam oranından sonra maaşlar 5 bin 500 liraya yükseldi ancak zamlı maaş çalışanın sağ cebine girmeden sol cebinden şimdiden çıkmaya başladı

Merhum Kazancı Bedi ve arkadaşları tarafından seslendirilen 'Bayram Gelmiş Neyime' türküsünün sözlerini yeniden hatırlatan zam furyası Kurban Bayramı gelmeden başladı. Asgari ücrete 1 Temmuz'da yapılan yüzde 30'luk zam oranından sonra maaşlar 5 bin 500 liraya yükseldi ancak zamlı maaş çalışanın sağ cebine girmeden sol cebinden şimdiden çıkmaya başladı.

Haziran ayında TÜİK'in açıkladığı enflasyon da hükümetin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, taarfından da açıkladığı üzere 'Beklentilerin çok üzerinde' geldi. Bakan Bilgin, "Sorun yok mu, var. Sorun enflasyonun kendisi. Enflasyon, tahminlerimizi zorlayarak yüksek çıktı. Bu kadar artış beklemiyorduk. Bunda enerji sektörünün etkisi fazla" diyerek vatandaşın aslında enflasyonun yakıcı etkisine ne kadar maruz kaldığını bizzat birinci ağızdan itiraf etti.

Doların da yeniden 17 lira sınırını aşmasıyla piyasadaki ürünlere şimdiden peş peşe zam haberleri gelmeye başladı. Yumurta fiyatlarına rekor seviyede zam gelmesinin ardından ikinci zam dalgasının ilaçlara geleceği öğrenildi.

Bir dönem Fox Ana Haber bültenini suna spiker Fatih Portakal, önümüzdeki günlerde ilaç fiyatlarına yüzde 40 zam geleceğini açıkladı.

Fatih Portakal ilaç fiyatlarına bu hafta için yüksek oranda zam geleceği haberini Twitter hesabından duyurdu.

Portakal'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yeni bir zam haberi vereyim mi size? İlaçlara yüzde 40 bu hafta içi ZAM geliyormuş. Depolar eczanelere ilaç vermiyormuş.” ifadelerini kullandı.

İşte piyasayı sallayan bomba haberin ayrıntıları...

İlaç fiyatlarında yaşanabilecek sıkıntıyla ilgili 3 ay öncesinden uyaran Ankara Eczacı Odası Başkanı Taner Ercanlı, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun (TİTCK) içerisinde kanser, diyabet, hormon, tüp bebek tedavisi ilaçları ile bazı antibiyotiklerin bulunduğu 508 kalem ilaca yüzde 1 ile yüzde 200 arasında değişen oranlarda zam yaptığını açıklamıştı. Bazı ilaçlarda zam oranının yüzde 200’ü aştığını söyleyen Ercanlı, "Eğer bu sistem toptan çözülmezse haziran ayından itibaren birçok ilaca erişimde sıkıntı yaşayacağız” uyarısında bulunmuştu.

Zamlar nedenile diyabet ilaçları, kanser ilaçları hormon propapatları, tüp bebek tedavisinde kullanılan ilaçlar, serumlar ve daha birçok ilacın bulunmasıyla ilgili çok ciddi sıkıntılar yaşadık. Bu nedenle bazı firmalar bu ilaçların ithalatını, bir kısmının da üretimini durdurmuşlardı. Bu firmalar, Sosyal Güvenlik Kurumu’na yapmış oldukları ıskontolarının birçoğunu iptal etmeye başlamıştı.

 

Yumurta fiyatlarına rekor zam geldi! 30'luk büyük boy yumurta kolisi 32 liradan bakın kaç liraya çıktı?

Emekli bayram ikramiyesi alanlara 2 bin 331 lira eksik ödeme şoku! 1100 lira alanlar dikkat

Emeklilere 5 bin 500 lira maaş promosyon ödemesi! Kurban Bayramı ikramiyesi gibi olacak

Toprak Mahsulleri Ofisi 1530 lira farkla ayçiçek yağı satın alacak! İşte detaylar...

Benzine bu geceden itibaren zam kararı iptal edildi! Benzin 6 Temmuz'da kaç liradan satılacak?

Dolar fırtınası geliyor uyarısı: Remzi Özdemir 'Ok yaydan çıktı' diyerek yeni gelecek adımı açıkladı