Ekonomi

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda en düşük işçi maaşı 7 bin lira oldu

Asgari ücretin yüzde 30 zamla 5 bin 500 lira açıklandığı 1 Temmuz itibarıyla şirketler çalışanlarının maaşlarını yeniden düzenlemeye başladı. İstanbul'un en yoğun ikinci havalimanı Sabiha Gökçen'de en düşük işçi maaşları da belli oldu.2022’nin ilk 5 ayında 11 milyon 981 bin 612 yolcuya hizmet veren Türkiye'nin en büyük ikinci havalimanı Sabiha Gökçen Havalimanı çalışanlarının maaşlarına 2022 yılının son 6 ayı için ortalamada yüzde 47 oranında maaş iyileştirmesi yapılacak

Kurtköy'de bulunan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda (ISG) en düşük ücret net 7 bin liraya yükseltildi.

2022’nin ilk 5 ayında 11 milyon 981 bin 612 yolcuya hizmet veren Türkiye'nin en büyük ikinci havalimanı Sabiha Gökçen Havalimanı çalışanlarının maaşlarına 2022 yılının son 6 ayı için ortalamada yüzde 47 oranında maaş iyileştirmesi yapılacak.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Üst Yöneticisi (CEO) Berk Albayrak, şirket çalışanları ile bir araya gelerek, 2022 yılının ilk yarısını değerlendirdi ve asgari ücrete ek zam belirlendikten sonra işçilere verilecek en düşük maaşın limitini açıkladı.

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı çalışanlarına başarı ve gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür eden Albayrak, 2022 yılı ilk 5 aylık enflasyon oranını dikkate alarak çalışanlarının maaşlarına maksimum yüzde 52, ortalama ise yüzde 47 oranında zam yaptıklarını açıkladı.

Berk Albayrak, Ocak 2022 döneminde yapılan ortalama yüzde 63 zamla birlikte toplam yıllık kümülatif artış yüzdesinin ortalamada yüzde 140 oranında gerçekleştiğini bildirdi..

3 YIL ÖNCEKİ REKORU AŞTI

Albayrak, havalimanında müdür yardımcısı ve altı unvanlar için 1'er maaş ikramiye ödemesi yapılacağı söz konusu maaş iyileştirmesiyle ile ISG’de en düşük ücretin Haziran 2022 itibarıyla 7 bin lira net olarak belirlendiğini ifade etti.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yönetimi bayram öncesi yaptığı tüm bu düzenlemelerle enflasyon karşısında işçilerine destek olma politikasını hayata geçirmiş oldu.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, yolcu trafiğinde Avrupa’da 8. sırada yer alıyor.

Mayıs 2022 itibariyle, ISG’den seyahat eden dış hat yolcu sayısı havalimanının tarihi zirvesini yakaladığı 2019 yılındaki seviyeyi yüzde 5 aştı.

Deutsche Bank CEO'su: Yüksek enflasyon toplumsal barışı tehdit ediyor

Varlık Barışı uygulaması değişti! 30 Eylüle kadar bildirene teşvik verilecek

Buğday fiyatları son 4 ayın dibini gördü! Emtia piyasasında yaşanan düşüşlerin nedeni ne?

Temmuz 2022 emekli ve memur maaşları belli oldu! Aile yardımı ödeneği dahil işte hesaplara yatacak para

Haziran enflasyonu sonrası ilk zam gelen ürün açıklandı! Fiyatı yüzde 130 artıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin yeni ara zammı değerlendirdi: 6 bin lira değil 4 bin lira

Flaş asgari ücret yeniden artacak iddiası! İbrahim Kahveci Temmuz'da neden zam yapıldığını açıkladı

İstanbul'da büyük kentsel dönüşüm projesinin tarihi açıklandı! TOKİ Ümraniye'den başlayacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin EYT ve sözleşmeli işçilere ilişkin açıklama

SSK ve BAĞ-KUR emekli maaş zam oranı belli oldu! Zamlı maaşların ödemeleri nasıl ne zaman yapılacak?