29 / 04 / 2024

Asgari ücrete ikinci zammın miktarı ve tarihi belli oldu! Hükümetten iki farklı açıklama

Asgari ücrete ikinci zammın miktarı ve tarihi belli oldu! Hükümetten iki farklı açıklama

Asgari ücrete yılbaşında yapılan zam 2022'nin 3. ayı biter bitmez yeni zam tartışmalarını beraberinde getirdi. 4 bin 250 liralık asgari ücret, çalışan işçinin ev kirası ve mutfak masrafını karşılamakta yetersiz kaldı. Hükümet kanadından asgari ücretle ilgili iki farklı açıklama geldi.



VEDAT BİLGİN ASGARİ ÜCRET ZAM KONUSUNA KAPIYI KAPATTI AMA...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı Vedat Bilgin'in geçen hafta Gaziantep'te katıldığı Şehitkamil Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Üretim Sürecine Katılım Programı" kapsamında yaptığı asgari ücrete zam açıklamasını tarihe not düşmek adına yeniden hatırlatmakta fayda var. Bakan Bilgin, "Türkiye sosyal devlet olmanın gereğini her alanda yerine getirdi. Bugünlerde asgari ücret tartışmaları yapılıyor yeniden. Ben bunu çok anlamlı bulmuyorum. Çünkü tarihsel olarak asgari ücrette yaptığımız artış çok önemlidir. Bu üretim sürecinde işçi ve işverenin birlikte sorumluluk almasının da, aldığının da bir gereğini ortaya koymaktadır. Yani işveren de asgari ücretin dışında diğer ücret türlerini de kendiliğinden kademelendirmiştir. Daha üst ücret alanları da asgari ücret düzeyinde yeniden düzenlemiştir." diye konuşmuştu. Asgari ücrete yeni zam yapılmasıyla ilgili ise sanyici ve işveen de farklı düşünüyor.  Ankara  Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, asgari ücretin yeniden ele alınmasına yönelik değerlendirmelere ilişkin, "Bu konuda kanuni düzenleme yapılabilir. İşletmeler kanuni bir düzeltme olmasa bile bunu telafi eder diye düşünüyorum." ifadelerini kullanarak hükümetin asari ücrete ikinci bir zam yapabileceğini işaretini vermişti. Özdebir açıklamasında hükümet asgari ücretle ilgili bir zam yapmazsa işverenin çalışan işçisinin ensflasyon altında ezilmemesi adına kendiliğinde bir düzenlemeye gidebielceğine dikkat çekti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön