29 / 04 / 2024

Asgari ücrete ikinci zam gelir mi? Bakan Bilgin'den ikinci zam açıklaması

Asgari ücrete ikinci zam gelir mi? Bakan Bilgin'den ikinci zam açıklaması

Asgari ücrete ikinci zam geleceği iddialarının ardından açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye tarihinde ilk defa asgari ücretin yüzde 50’nin üzerinde artırıldığına dikkati çekerek, zam tartışmalarına son noktayı koydu.



Bir dizi ziyaretler için Gaziantep’e gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, Şehitkamil Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘’Üretim Sürecine Katılım Yeni Bir İstihdam Modeli’’ programında açıklamalarda bulundu.

ASGARİ ÜCRETE İKİNCİ ZAM GELİR Mİ?

Son günlerde konuşulan, ‘’Asgari ücrete ikinci zam gelecek’’ iddialarını yanıtlayan Bilgin, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa asgari ücretin yüzde 50 üzerinde artırıldığını yineleyerek, bugünlerde tekrardan ortaya atılan asgari ücret tartışmalarını anlamlı bulmadığını söyledi. Gerekenin enflasyon farkıyla yapıldığını vurgulayan Bilgin, bu durumda işçinin de işverenin de düşünülmesi gerektiğine işaret ederek, asgari ücretin artmasıyla birlikte işverenin de maliyetlerinin arttığını hatırlattı.

Asgari ücrete ikinci zam gelir mi? Bakan Bilgin den ikinci zam açıklaması

YENİ İSTİHDAM MODELİ VURGUSU

Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde birçok ülkenin problem yaşadığını, ancak Türkiye’nin yüzde 11’lik büyüme oranı yakaladığını anımsatan Bakan Bilgin, son 2 yıl içerisinde ABD ve Avrupa gibi güçlü ekonomilerin büyük sorun yaşadığını ifade ederek, Türkiye’nin bu sıkıntılara karşın yüzde 11 gibi bir büyüme rakamı elde ettiğini yineledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön